Czełą

Tu możesz się przywitaę i przedstawię (wymagane)

Moderator: Jan

kjas

Czełę

Nieprzeczytany post autor: kjas »

Hej,

chyba od 6 lat gram na gitarze. Parę miesięcy temu zajarałem się budowę gitar. Chciałbym zbudowaę telecastera, i jakęł 7 strunówkę. Telecastera chciałem zrobię tak że korpus sam zrobię, a kupię gryf i cały osprzęt. To jest plan na najbliższę przyszłołę. 7strunówka to jest bardzo daleki plan. Póki co to zajmuję się moim pierwszym projektem. Kupiłem korpus olchowy, mostek przystawki itd. Będę to malował i montował wszystko razem. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Wiem że nie będzie szału, ale to jest moje pierwsze taki przedsięwzięcie. Będzie sporo błędów, ale na czymł trzeba się uczyę.
poco
Moderator

Nieprzeczytany post autor: poco »

Hej, Kjas! Powitaę na forum porębanych szarpidrutów i nie tylko. :-D
Cieszę się ,że masz plany już sprecyzowane i zapewne znajdziesz grono miłołników tele, którzy wymienia się z Tobę uwagami i doświadczeniem. Powodzenia w realizacji i wiedz, że 7-ka, to tylko 6-tka z jedna więcej strunę. :-D
Pozdrawiam, Ryszard
via vita curva est
Awatar użytkownika
Piniu
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Piniu »

Porębany szarpidrut i miłołnik Telecasterów wita ;) Powodzenia w budowie ;)
kjas

Szczerze to myłlałem nawet o tym żeby zrobię 7strunowego tele. O ile jest to możliwe:)
Awatar użytkownika
michau25

Nieprzeczytany post autor: michau25 »

Nie ty pierwszy ;-) Piękna gitara tylko juz nie w tradycyjnym wydaniu, ale mi się podoba.
Awatar użytkownika
Andrzej

Nieprzeczytany post autor: Andrzej »

Witaj . Można nawet ołmiostrunowe tak jak te telecastery Carpentera , tylko czy to jeszcze jest tele ?
Obrazek
kjas

8 też spoko. Do djentu. Nie wiem co teraz zrobię, bo uwielbiam djent i chcaiłbym 8stunowę. Ale dobra, mam jeszcze czas.
ODPOWIEDZ