Budujemy Telecastera

Dyskusje i prezentacje projektów i planów

Moderator: poco

Awatar użytkownika
michau25

Nieprzeczytany post autor: michau25 »

Najlepiej by było jakbył sprawdził miernikiem co się z czym łęczy w danej pozycji przełęcznika i wtedy nie miał był wętpliwołci.
poco
Moderator

Nieprzeczytany post autor: poco »

Co do prowadzenia masy, to jednak punkt wspólny usytuowaę by należało przy masie gniazda.
-pętla masy-..... To może byę ęšłródło brumu.
Pozdrawiam, Ryszard
via vita curva est
Dariush
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Dariush »

Chyba trochę przesadzacie, czy musi to byę idealna kopia Fendera ? A z nakrętkę regulujęcę pręt to przecież są gitary z wystajęcę nakrętkę np. w kształcie pocisku.
Awatar użytkownika
Piniu
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Piniu »

poco pisze:Co do prowadzenia masy, to jednak punkt wspólny usytuowaę by należało przy masie gniazda.
-pętla masy-..... To może byę ęšłródło brumu.
Najważniejsze,zeby w jednym punkcie była masa przylutowana. Oczywiłcie,ze najlepiej zaraz przy gnieęšłdzie, ale ja mam na puszce pota i nic nie brumi :)
Broneek-13

Nieprzeczytany post autor: Broneek-13 »

no masa wiadomo, ale co z tym przełęcznikiem ? ktoł taki miał ? jak to dziadostwo podłęczyę...
Broneek-13

darek pisze:
Broneek-13 pisze:kształt korpusu to telecaster...
Acha , dobrze ze napisałeł bo trudno poznaę :mrgreen:
Obstawiam , że go ołówkiem w sklepie odrysowałeł z jakiejł gitary ;-)
Ale zaznaczam , że mogę się mylię.
Kolego, o co ci chodzi ?
Może pokaż swoje prace, jak to ma wyględaę hmm ?
Awatar użytkownika
PiotrCh

Nieprzeczytany post autor: PiotrCh »

Broneek,

zrób zdjęcie z góry korpusowi ustawiajęc zoom na ogniskowę 50mm (dl standardowej klatki), wykluczy to przekłamania obiektywu foto i rozwieje wętpliwołci co do kształtu deski.
pozdrowienia
Piotr
Awatar użytkownika
Esperal

Nieprzeczytany post autor: Esperal »

50mm jest standardem dla rozmiaru klatki filmu 35mm. Dla cyfry będzie nieco mniejsza, ok.30mm.
szogi18

Nieprzeczytany post autor: szogi18 »

Trzeba zabraę miernik uniwersalny włęczyę obwodomierz który piszczy po zetknięciu kabelków i przyłożyę do obudowy jeden koniec a drugim szukaę masy na tych stykach gdy znajdziesz mase patrzysz masa (przełęcznik w pozycji 1) i którył z następnych styków potem przełęczasz i szukasz następnego obwodu masa (przełęcznik w pozycji 2) i patrzysz gdzie jest obwód a gzie go nie ma i tak przez wszystkie pozycje. Jak będzie wiadomo co z czym na której pozycji to wtedy można będzie powiedzieę jak to podłęczyę.
Jeżeli na każdej pozycji piszczę dwa styki to jeden jest wyjłciowy z całego przełęcznika a do drugiego lutujesz plus z przetwornika dojdziesz do tego zmieniajęc pozycje jeżeli nie czeka cie więcej myłlenia .
Ostatnio zmieniony 2013-06-26, 22:24 przez szogi18, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
michau25

Nieprzeczytany post autor: michau25 »

szogi18 pisze:Trzeba zabraę miernik uniwersalny [...]
Pisałem już wyżej o tym.

Jak nie masz miernika to mała żarówka, kilka kabelków i bateria tez da radę ;-) Postaraj się to sprawdzię sam, bo nikt tu nie miał pewnie akurat takiego konkretnego przełęcznika, a Ty czekasz na odpowiedęšłi się wkurzasz zamiast samodzielnie pokombinowaę.
Ostatnio zmieniony 2013-06-26, 22:13 przez michau25, łącznie zmieniany 1 raz.
szogi18

Nieprzeczytany post autor: szogi18 »

Jest wielu producentów przełęczników i każdy ma swoje odchyły bez konkretnej wiedzy na temat połęczeł nic sie nie zdziała.
Broneek-13

Za zdjęcia wybaczcie, fotografem nie jestem :mrgreen: a w dodatku robione telefonem...Trochę zabiegany jestem, chciałem skołczyę do piętku, a tu nagle za węski kanał na kable :evil: i trzeba rozwiercaę znowu

darek, moim zdaniem to tak powinno wyględaę, tak jak nam w głowie siedzi... Po co robię milion takich samych gitar, jak można jednę niepowtarzalnę ? :lol:
ODPOWIEDZ