Zenku.
1. Nigdzie nie napisałem, że drogo. Napisałem tylko, że "kosmiczny", niecodzienny asortyment.
2. Bubinga na podstrunnicę - fakt, mój błęd, przepraszam. Nie wiem skęd mi się to wzięło. Ale podanie następnego w kolejnołci "taniego indyjskiego palisandru" jako przykładu... faktycznie, żaden inny palisander nie istnieje.
3. Nigdzie nie napisałem, że kupuję drewno NIESEZONOWANE i sezonuję je tylko 2 miesięce. Sam sobie dopisałeł to i kpisz sobie ze mnie.
4. Opukiwanie drewna i sprawdzanie jego rezonansu w każdym jego kawałku jest bardzo pomocne i powszechnie stosowane przez wytwórców przy wyborze. Nawet pięknie wysezonowane i wysuszone drewno, po puknięciu może okazaę się głuche w całołci, albo w częłci. Po wykonaniu z niego gitary każdy wie co będzie. Ale o tym chyba powszechnie wiadomo, nie rozumiem sarkazmu na ten temat. Pokaż w takim razie sam w jaki sposób wyszukujesz kawałki drewna o najlepszym czy zbliżonym do siebie rezonansie.
5. Napisałem, że wysokie ceny innych dostawców nie są dla mnie punktem odniesienia, ot co. No chyba, że dostajesz do kawałka drewna certyfikat firmy, w której drewno się sezonowało i suszyło, z załwiadczeniem i pieczętkę.
6. Nie pokażę swojej wiarygodnołci, nie potrzebuję tego. Nie ja tu założyłem sklep i mam potrzeby przekonywania do swoich racji.
Nie rozumiem, dlaczego ktoł poczuł się tu zaatakowany. Napisałem czego mi brakuje i nikogo nie osądzam. Ktoł tu się sam osądził za mnie i humor mu się popsuł
Oczywiłcie na tym forum już się odzywaję porównania "chiłczyków do mistrzowskich lutników". Jedynie takimi skrajnołciami się tu głównie posługujemy. Konstruktywna dyskusja, jak zwykle kuleje.
Dobra, nie wtręcam się. Sklep wyględa łwietnie, asortyment jest bajeczny i jest go mnóstwo.
:/