Kompresor do malowania
Moderator: poco
A moim zdaniem do malowania gitary 50L wystarczy na pewno. Jak mam jeszcze mniejszy kompresor: stanley 24L 8bar bezolejowy .....i nie odczuwam niedostatku. Ma regulowane ciłnie oraz wystarczajęcy wydatek a przy tym małe gabaryty. Nawet bym nie chciał większego. 100 czy 200l raczej do malowania dużych powierzni (samochodów).
Też uważam że 50 wystarczy, lepiej zainwestowaę w wydajnołę a nie wielkołę.
Taki który będzie pracował z pistoletami HVLP. Mniejszy odkurz i mniejsze straty.
Choę pojawiły się pistolety LVMP, ale nie wiem jak one pracuję.
Z opisów łęczę atuty wysoko i niskociłnieniowych a można wykorzystywaę małe i niskowydajne kompresorki.
Pozdrawiam
Taki który będzie pracował z pistoletami HVLP. Mniejszy odkurz i mniejsze straty.
Choę pojawiły się pistolety LVMP, ale nie wiem jak one pracuję.
Z opisów łęczę atuty wysoko i niskociłnieniowych a można wykorzystywaę małe i niskowydajne kompresorki.
Pozdrawiam
Podczepie się tutaj z moim pytaniem.
Chętnie bym zakupił sprężarkę, ale póki co budżet mi na to nie pozwala. Znalazłem coś takiego:
http://www.ebay.co.uk/itm/Bosch-PFS-65- ... 2a2f0c0d7d
Niestety w temacie malowania moja wiedza jest zerowa, więc jak ktoł mógł by mi podpowiedzieę czy da radę tym pomalowaę gitarę?
Chętnie bym zakupił sprężarkę, ale póki co budżet mi na to nie pozwala. Znalazłem coś takiego:
http://www.ebay.co.uk/itm/Bosch-PFS-65- ... 2a2f0c0d7d
Niestety w temacie malowania moja wiedza jest zerowa, więc jak ktoł mógł by mi podpowiedzieę czy da radę tym pomalowaę gitarę?
Da rady nałożyę farbę, ale, czy to będzie lakierowanie? Po prostu nie masz kontroli i regulacji rozpylenia materiału.
Efekt może Cie zniechęcię, a urzędzenie nadaje się do malowania - nie lakierowania -głównie łcian i płotów.
Rozejrzyj się, może ktoł dysponuje sprężarkę. Może uda Ci się nabyę gDzieł np. na złomie sprężarkę pochodzęcę z samochodu ciężarowego, cięgnika i na jej bazie zrobię sobie takę maszynkę. Zbiorniki ciłnieniowe znajdziesz na złomie w postaci pogwarancyjnych pojemników na gaz stosowanych w samochodach, przyczep samochodowych do układu hamulcowego. Z nich zrobię można baterię kilku dla uzyskania okrełlonej pojemnołci.
Pozdrawiam, Ryszard
Efekt może Cie zniechęcię, a urzędzenie nadaje się do malowania - nie lakierowania -głównie łcian i płotów.
Rozejrzyj się, może ktoł dysponuje sprężarkę. Może uda Ci się nabyę gDzieł np. na złomie sprężarkę pochodzęcę z samochodu ciężarowego, cięgnika i na jej bazie zrobię sobie takę maszynkę. Zbiorniki ciłnieniowe znajdziesz na złomie w postaci pogwarancyjnych pojemników na gaz stosowanych w samochodach, przyczep samochodowych do układu hamulcowego. Z nich zrobię można baterię kilku dla uzyskania okrełlonej pojemnołci.
Pozdrawiam, Ryszard
via vita curva est
Ja kupiłem sobie na targowisku w Irl.Płn. takę nówkę 50-tkę za 150 jurków i spokojnie daje radę obsłużyę nawet gwoęšłdziarkę 90 mm. Teraz w sklepach second hand masz też możliwołę nabycia wszelakiej małci narzędzia, no chyba, że są tam targowiska, bo np. w Rep. Irlandii niestety nie ma.
Pozdrawiam, Ryszard
Pozdrawiam, Ryszard
via vita curva est
W cenie do 500 zł jest masa kompresorów 50L. Ale moje doświadczenia z tymi tałszymi bywaję różne. Szczególnie jeżeli chodzi o poziom hałasu. Prawdopodobnie zdecyduję się na kompresor z napędem paskowym, ale za 50tkę, to już ok 900-1100 zł. No i tutaj mała wętpliwołę co do pojemnołci bo dopłacajęc niecałe 300 zł jest 100L paskowe.
Na przykład taka 50tka albo taka 100tka
T.
Na przykład taka 50tka albo taka 100tka
T.