Z tego, co czytam i przeględam, wnioskuję jedno: wielu użytkowników tego forum ma ogromne doświadczenie w kwestiach elektronicznych. Ja niestety - z pewnołcię do tej grupy nie należę... Jestem bynajmniej daleko w tyle, jełli chodzi o tę sztukę

Stęd ten temat.
Mianowicie: planuję budowę kolejnego miniwzmaka do gitary (w sumie do CigarBoxa) ze starych głołników od kompa. Napotkałem jednak poważny problem, z którym nie umiem się uporaę. Nie wiem jak wzmocnię jego dęšłwięk, gdy ęšłródłem nie jest komputer, a np. gitara

Od razu na wstępie zaznaczę, że nie zależy mi wielce na jakołci brzmienia a bardziej na samym fakcie działania

Wracajęc do istoty sprawy: nie mam totalnie pojęcia jak się zabraę za problem tej głołnołci. Jak na razie jedyne z czym sobie poradziłem sam, to zamiana kabelka minijack (ten, który normalnie wchodzi do komputera) na gniazdo Jack...
W tym momencie spodziewam się, że będę potrzebował coś w rodzaju PREAMPU,
tak? czy się mylę?

Bo dęšłwięk w tej chwili jest maksymalnie cichy, a coś tam czytałem i
kojarzę, że jakił preamp (czy też lekka przeróba/dodanie czegoś)
załatwi sprawę i będzie grało na tyle, na ile może.
Przepraszam że tak owijam w bawełnę, ale nie znam się na tym i próbuję
dojłę do sedna sprawy - co jest dla mnie niezmiernie kłopotliwe...
Jełli naprawdę znalazłby ktoł chwilkę na jakęł krótkę (napisanę po
chłopsku, abym zajarzył :P) odpowiedęšł... Tak aby troszkę mnie
naprowadzię na cel mojego działania... To byłbym niezmiernie
wdzięczny

Proszę też o wyzbycie się złołci i nie odsyłanie mnie do nauki elektroniki, bo pewne podstawy posiadam (minimalne, ale jednak) i jełli dostanę do ręki jakił pomysł, to dężęc w tym kierunku już sobie poradzę

Chodzi mi tylko o wyjałnienie, czy preamp jest tu problemem? Czy może wystarczy wstawienie gDzieł jakiegoł scalaka? cokolwiek?
Pewnie gadam teraz durnoty, ale szukam po prostu wskazówki

Raz jeszcze zaznaczam, że nie jestem leniem, który nie chce się niczego nauczyę, czekajęc na rozwięzanie podane na tacy, a wręcz przeciwnie. Tylko samemu ciężko na coś wpałę, szczególnie w czarnej magii, jakę jest dla mnie ta dziedzina nauki

pozdrawiam proszęc o zrozumienie

PS. w załęczniku przesyłam fotki układu, może to coś pomoże w
rozkminieniu czy wystarczy gDzieł wstawię jakił element? czy też
potrzebny jest w.w. Preamp.