budowagitary.pl
Moderator: Jan
budowagitary.pl
http://budowagitary.pl/
Nowa polska strona. Dla poczętkujęcych zapewne będzie kiedyś przydatna (jak ukołczę). Co sądzicie? Bo dla mnie to trochę wyważanie otwartych drzwi.
Nowa polska strona. Dla poczętkujęcych zapewne będzie kiedyś przydatna (jak ukołczę). Co sądzicie? Bo dla mnie to trochę wyważanie otwartych drzwi.
Re: budowagitary.pl
Trełci zawarte na tej stronie mogę byę niejasne, a nawet wprowadzaę w błęd vide - opis ustawienia i pomiaru menzury na mostku. Rysunek swoje, a opis swoje.
Czarno to widzę.
Pozdrawiam, Ryszard
Czarno to widzę.
Pozdrawiam, Ryszard
via vita curva est
Jeszcze jedno - dział "drewno". Kto powiedział, że z klonu płomienistego albo falistego nie robi się gryfów ani podstrunnic? Sam mam taki w stracie a tysięc innych widziałem na własne oczy lub w necie.
Ja widzę to podobnie jak koledzy. Przejrzałem stronę i nie dowiedziałem się niczego ciekawego. Z wieloma poględami się nawet nie zgadzam. Znacznie większę i bardziej przydatnę wiedzę niż zawartę w tym portalu można uzyskaę przeględajęc owe forum. Autor strony posługuje się pojęciami o których nie ma pojęcia (np. laminat). Ktoł już podesłał właścicielowi strony link do forum ale i tak czarno to widzę.
W tej chwili nie jest to nawet zarys informacji potrzebnych do zbudowania gitary. Poczekamy co się pojawi i zobaczymy.
W tej chwili nie jest to nawet zarys informacji potrzebnych do zbudowania gitary. Poczekamy co się pojawi i zobaczymy.
Pff... chyba słabo szukali"Ze względu na brak informacji w internecie, nie liczęc zagranicznych portali, zdecydowaliłmy się opisaę wszystkie operacje zwięzane z budowę instrumentu w warunkach dalekich od profesjonalnego warsztatu z zastosowaniem podstawowych narzędzi osięgalnych dla każdego majsterkowicza, sory poczętkujęcego lutnika."
Sama koncepcja stronki jak najbardziej spoko, tylko zawartołę i sposób prowadzenia jest "kulawy". No i najbardziej rozbroiło mnie, tu cytat
"Wszystkie powyższe operacje można wykonaę przy pomocy obrabiarki CNC, ale jest jedno â??aleâ??, gitara będzie pamiętała, że zrobiła ję frezarka sterowana numerycznie, a nie ręka człowieka i już nie zagra dla nas tak pięknie jakby mogła zagraę."
Jakże to głębokie przemyłlenie
"Wszystkie powyższe operacje można wykonaę przy pomocy obrabiarki CNC, ale jest jedno â??aleâ??, gitara będzie pamiętała, że zrobiła ję frezarka sterowana numerycznie, a nie ręka człowieka i już nie zagra dla nas tak pięknie jakby mogła zagraę."

no proszętomasszz pisze:Sama koncepcja stronki jak najbardziej spoko, tylko zawartołę i sposób prowadzenia jest "kulawy". No i najbardziej rozbroiło mnie, tu cytat

Myłlę, że tyczy się gatunków drewna z wbudowanę pamięcię 1 "Giba" 

PiotrCh napisał niedowiarki jestełcie i już;)
To tak jak i niedowiarkiem był/jest Pawlak w Sami swoi pytajęcy Witię "a konia to Ty poił. Poił. A kto widział. A drugi koł".
Sędzę jednak, że najlepiej, jak zajmiemy się swoim forum, zadbajmy o rzetelna i merytorycznę wiedzę. A inni? Niech robię to, co im się podoba. Chyba, że w ramach komentarzy do bredni, czy nieprawdziwych informacji tutaj będziemy komentowaę wpisy.Ale to , czy o tym, niech decyduję indywidualnie userzy.
Revenons a nos moutons.
Pozdrawiam, Ryszard

Sędzę jednak, że najlepiej, jak zajmiemy się swoim forum, zadbajmy o rzetelna i merytorycznę wiedzę. A inni? Niech robię to, co im się podoba. Chyba, że w ramach komentarzy do bredni, czy nieprawdziwych informacji tutaj będziemy komentowaę wpisy.Ale to , czy o tym, niech decyduję indywidualnie userzy.
Revenons a nos moutons.
Pozdrawiam, Ryszard
via vita curva est
Rysiu - chcesz żeby gitara ci zagrała - to nie nałmiewaj się z pamięci drewna - bo jak pamięta to i nie zapomni;)
pozdrowienia
Piotr
Piotr