Strat i tele hollow :-)
Moderator: poco
Re: Strat i tele hollow :-)
Fakt, że przyjmujęc topografię tele było by ciasno, ale kto powiedział, że musi byę jak w tele rozmieszczenie osprzętu?, a może inna opcja była by wygodniejsza w użyciu?
To są tylko nasze subiektywne wizje wprawdzie, ale mogę byę też przyczynkiem do eksperymentowania i uzyskania nowej jakołci. Wszak tylko krowa nie zmienia poględów.
Pozdrawiam, Ryszard
To są tylko nasze subiektywne wizje wprawdzie, ale mogę byę też przyczynkiem do eksperymentowania i uzyskania nowej jakołci. Wszak tylko krowa nie zmienia poględów.

Pozdrawiam, Ryszard
via vita curva est
Piękny będzie ten tele.. Stratów nie lubię choę posiadam :P Nieęšłle to wszystko wyględa.
Ryszard - ale tu mowa o stracie była, nie o tele - drugi ef spowodowałby problemy z rozmieszczeniem gałek, bałagan. Poza tym takie decyzje to na etapie projektu Piotrek podejmował, a nie teraz gdy gitara pomalowana, osprzęt poukładany, a tu jakieł malkontenctwo koledzy uprawiaję;) Zrobię proszę z dwoma efami i pokazaę - że ładniej jest niż w tej;) Może byę na rysunku nawet;) Oba korpusy są poukładane i przemyłlane i to widaę od razu, a gitara ostatecznych kształtów zawsze nabiera jak jest uzbrojona w struny:)
pozdrowienia
Piotr
Piotr
Niektórym to się chyba nudzi w pracy;)
Symetryczny ef jest ok, ale czemu jest lepszy od pojedynczego?
Na dole zaczyna się robię ciasno, jak dojdę gałki i przełęcznik, pewnie, że mogło by tak byę, ale proponowany design niczym nie ustępuje.
Symetryczny ef jest ok, ale czemu jest lepszy od pojedynczego?
Na dole zaczyna się robię ciasno, jak dojdę gałki i przełęcznik, pewnie, że mogło by tak byę, ale proponowany design niczym nie ustępuje.
pozdrowienia
Piotr
Piotr
- Piotrek_Violin
Ależ się ruch zrobił w moim temacie
Myłlę że należy się sprostowanie odnołnie "strata". Dla mnie to strat, ponieważ kształt korpusu powstał na bazie strata, ot na planach strata poprawiłem to i owo i taki kształt mi wyszedł
"Strat" ma już struny, kilka "poprawek" i będzie gotowy, teraz kolej na tele
Foty niebawem ! Fajnie że zadaliłcie sobie trud z domalowaniem efów, ale mi niestety coś w dwóch efach nie pasuje :P

A ja cięgle myłlałem, że to jest forum. Czy coś nie ogarniam?
Pozdrawiam, Ryszard

Pozdrawiam, Ryszard
via vita curva est
- Piotrek_Violin
Hehe poco taki zart z mojej strony
To nie o Ciebie chodziło
, to PiotrCh mnie zirytował
.
Przecież jest rzeczę oczywistę, że to co robisz, to są Twoje wizje efektu kołcowego i nasze wynurzenia są tylko próbę podpięcia się pod Twój sprzęt, albo inaczej na jego bazie urzeczywistnię swoję wizję.
Bywa, że staje się to przyczynkiem do czegoś nowego lub nowatorskiego i to jest właśnie to, co tygrysy lubię najbardziej.
. Włałnie taka wymiana zdał.
Pozdrawiam, Ryszard

Przecież jest rzeczę oczywistę, że to co robisz, to są Twoje wizje efektu kołcowego i nasze wynurzenia są tylko próbę podpięcia się pod Twój sprzęt, albo inaczej na jego bazie urzeczywistnię swoję wizję.
Bywa, że staje się to przyczynkiem do czegoś nowego lub nowatorskiego i to jest właśnie to, co tygrysy lubię najbardziej.

Pozdrawiam, Ryszard
via vita curva est
Ryszardzie drogi...
możemy popatrzeę sobie na ładnę gitarę, ale jak się pojawiaję 3 posty o tym, że lepiej by było gdyby był drugi ef to i mój stoicki spokój szwankuje;) Nie to, że się nie zgadzam, ale głosy w takim dylemacie zawsze rozłożę się na pół:)
Wiadomym jest, że jak ktoł lubi to i trzy efy pierdyknie na jednym wiołle, a co:) Mi na przykład musieliby dopłacaę, żebym przyjęł czarnę gitarę, bo nawet na łcianie bym nie powiesił. Ale jak ktoł lubi czarnę, a ja przyjdę i powiem, że lepiej by wyględała w burłcie i jeszcze kilku wyznawców bursta by się dołęczyło to przecież ręce opadaję:) Nie mówię, że nie możemy dyskutowaę nad tzw. "dobrym smakiem", pewnie, że możemy, ale tu nie ma żadnego rażęcego błędu.
Ale jełli kogoł uraziłem - to przepraszam, nie miałem najmniejszej chęci:) Wiosło jest ładne i będzie jeszcze ładniejsze. Z dodatkowym efem czy bez niego, to są niuanse i dotyczę wyłęcznie gustów.

Wiadomym jest, że jak ktoł lubi to i trzy efy pierdyknie na jednym wiołle, a co:) Mi na przykład musieliby dopłacaę, żebym przyjęł czarnę gitarę, bo nawet na łcianie bym nie powiesił. Ale jak ktoł lubi czarnę, a ja przyjdę i powiem, że lepiej by wyględała w burłcie i jeszcze kilku wyznawców bursta by się dołęczyło to przecież ręce opadaję:) Nie mówię, że nie możemy dyskutowaę nad tzw. "dobrym smakiem", pewnie, że możemy, ale tu nie ma żadnego rażęcego błędu.
Ale jełli kogoł uraziłem - to przepraszam, nie miałem najmniejszej chęci:) Wiosło jest ładne i będzie jeszcze ładniejsze. Z dodatkowym efem czy bez niego, to są niuanse i dotyczę wyłęcznie gustów.
pozdrowienia
Piotr
Piotr
- Piotrek_Violin
No i jest "strat" zabrzmiał baaaardzo spoko ! Więcej zdjęę zrobię jak odzyskam aparat, to zrobione gopro więc przez "rybie oko"
No i bajka:)
Dobre fotki i do działu "nasze Dzieła" jedziemy;)
Dobre fotki i do działu "nasze Dzieła" jedziemy;)
pozdrowienia
Piotr
Piotr
- Piotrek_Violin
znów z gopro, ale jest
Jeszcze zostało wypolerowaę gryfy i małe pieszczoty
Graję