
ww
Moderator: poco
No właśnie nie wiem jak to do kołca z tym jest .Próbkę mi skleiło i to całkiem dobrze .Zadzwonie jutro do producenta to może mi coś podpowie .dzięki PiotrPiotrCh pisze:Wojtek - ja widziałem tylko klej rybi na zimno, ale jest na YT film jak gołę gotuje bodajże rybie pęcherze i przeciska to przez sito do kubeczków, wyględa jak kostny, konsystencja miodu lejęcego, mętnego.
Tak wiem Ryszard.Nie udało mi się wczoraj dodzwonię ,ale podgrzałem jeszcze raz klej i zrobił się sporo gęstszy ale nie klei paluchów jak kostny ,może trzeba więcej go do wody wrzucię ,spróbuję zrobię możliwie najsuchszę wersję i dopiero grzaę .poco pisze:Fakt, karuk się nie rozpuszcza, ale pęcznieje.
Tutaj może decydujęcę rolę odgrywaę temperatura kępieli wodnej i proporcje.
Spróbuj obniżyę temperaturę do 60-70 deg.
Pozdrawiam, Ryszard