ldawid pisze: 2025-07-21, 19:30
Forum jest wymarłe, ale kilku użytkowników...
Dziękuję za zabranie głosu.
Nnnno tak, jak wiele "forumów" ... okazuje się
Także działam na dwu wydawałoby się, o zasięgu europejskim ale i tam dzieje się coś niepokojącego. Tak na moich jak i na Tym jest ogrom treści bardzo przydatnych dla wszystkich zainteresowanych użytkowników. Aż żal domniemać, iż te zasoby wiedzy jakże przecież ważnej i przydatnej, kiedyś mogą bezpowrotnie zniknąć.
Znak czasów w których żyjemy?
A wracając do sedna
SebastianL pisze: 2025-08-26, 08:31Z ciekawością wyczekuję...
...

Zacząłem od organizacji "kącika" warsztatowego poświęconego li tylko pracom lutniczym. Póki go nie urządzę jako tako - nie pokażę
Zakupiłem z Ali... drewno na płyty górną i dolną oraz szyjkę - wszystko 3A. Zakupiłem też na początek tamże, tzw. "skrzypce białe" zażyczyłem sobie nie sklejone(w częściach), abym sam mógł "dopieścić" je po swojemu. Mają dotrzeć do mnie za kilka dni. Będzie to dla mnie materiał startowy w wędrówce po lutnictwie. Przyrządy i narzędzia przydatne w pracowni, raczej już większość skompletowana. Tak samo i porobione zapasy materiałów. Szelak dla prac wykończeniowych made in @
Tyrciusz - też czeka.
Front pracy na zimę przygotowany ... tak myślę
Pozdrawiam ... Leszek
P.s.
Ale widzę, że oglądających/wchodzących "inkoguto" na Forum, jednak trochę jest. Może potrzebny jakiś impuls, by Towarzystwo rozruszać na nowo?