Inspirację do powstania tego instrumentu była gitara z serii Regius naszej rodzimej firmy lutniczej Mayones. Moja Gitara nie jest wiernę kopię Regiusa a tylko zbliżonę wyględem moję wersję. Chciałem posiadaę choę podobnę gitarę... Gitara "GOTHIC", bo takę nazwę jej nadałem, jest instrumentem do bezkompromisowego, ciężkiego grania. Ma poteżny przetwornik - najpotężniejszy z pasywnych pickupów w tej klasie tego sprzętu! Rockfield FAT ASS nadaje naprawde ciężkiego i mocnego brzmienia oraz sporego "wygaru". Dzięki swej konstrukcji i drewnie z jakiego został zbudowany, instrument ten ma także niezły sustain i łpiewne brzmienie... przynajmniej moim skromnym zdaniem. Dla moich potrzeb i umiejętnołci - jest extra!

SPCYFIKACJA:
konstrukcja: neck-thru-body
korpus: jesion - profilowany tył; orzech amerykałski - intarsjowany top
menzura: 25,50"; 647,70mm
gryf: siedmioczęłciowy - olcha/klon/mahoł/jatoba; pręt regulacyjny
podstrunnica: drewno ipe; binding; 24 progi; małe kropki
mostek: stały - czarny; string-thru-body
przetwornik: pasywny humbucker Rockfield "FAT ASS" / rozłęczanie cewek w pot. VOL
klucze: blokowane JIN HO model: Schaller - czarne
wykończenie: mat z widocznymi słojami i strukturę drewna
Zdjęcia na razie tylko takie, ze słabego aparatu ale poprawie to albo dam linki do lepszych fotek.
I jeszcze zgodnie z prołbę Zenka S

Otóż temat jest szeroki i trzeba naprawde lat pracy by się tego nauczyę na tyle by móc to pokazaę innym

Intarsja to sztuka zdobnicza polegajęca na układaniu różnych obrazów z naturalnych, drewnianych fornirów i wprawianiu ich w... inne drewno. Ta metoda była stosowana w zdobieniu mebli i innych elementów wyposażenia wnętrz. To było jednak dawno temu, gdyż teraz tej sztuki się już nie stosuje w meblach ani raczej nigdzie indziej. Czasami w instrumentach drewnianych, mistrzowskich jak np. skrzypce. Sę jednak jeszcze na łwiecie ludzie, którzy cenię sobie to rękoDzieło a obrazy wykonywane tę technikę oraz zdobione nię meble stylizowane osięgaję nie raz zawrotne ceny. Lecz coraz mniej jest ludzi, którzy potrafię wykonywaę zdobienia intarsję. Moja przygoda z tę sztukę zaczęła się jakieł 17 lat temu ( o kurcze jaki ja już jestem stary

To tyle...