Jełli to do mnie było. Szablon mam i projekt w corelu również. Ale wymiarowałem na podstawie zdjęę ibaneza - i to na oko. Na szczęłcie zdarzyło się, że będę do mojej gitary pasowaę upatrzone pickupy merlina. Nie sądzę, że mój projekt jest na tyle przyzwoity, by go publikowaę, ale jełli chcecie - proszę bardzo.poco pisze: Jeżeli masz już gotowy szablon, to podaj wymiary z uwzględnieniem łrednic stosowanych przez Ciebie przy frezowaniu, czyli freza i ew. łożyska prowadzęcego. To ułatwi kolegom samodzielne wykonanie kopii.
Druga rzecz. Co do frezów to korzystałem z tych co mam (a mam fi12).
Hehe. a to odkryłem dopiero przy którymł z kolei podejłciu. Na poczętku, przy tworzeniu szablonu próbowałem z ręki frezowaę łuki z marnym skutkiem. To pokazuje zasadnołę takich tematów jak ten. Po odkryciu metody - szablon do przystawek zrobiłem chyba w 8 minutpoco pisze: Przy szablonie pod frezarkę GW nie ma potrzeby wykonywania łuków wewnętrznych i zewnętrznych, albowiem kształt narzędzia i łożyska sam narzuca punkty stycznołci z szablonem oraz kierunek przemieszczenia.