Kopia PRS

Dyskusje i prezentacje projektów i planów

Moderator: poco

Awatar użytkownika
molu

Nieprzeczytany post autor: molu »

Jeszcze dodatek do tego pdfa - plany gitary w formacie autocada.

T.
Qbeq99

Nieprzeczytany post autor: Qbeq99 »

:-D:-D superowo jeszcze raz dziękuje :-) powinna byę opcja postaw skrzynkę wódki dla wyjętkowo pomocnych ;-)

[ Komentarz dodany przez: kombinat: 2013-01-17, 00:05 ]
Oczywiłcie, że jest taka opcja. Jestem pewien, że molu z chęcię poda adres do wysyłki tej skrzynki...
Kuba
Qbeq99

Witajcie, dawno mnie tu nie było brak czasu bla bal.... po skołczonej sezonowej tyrce na budowie mogę znów wrócię do projektu PRS custom 22 i znów mam niewiadome odnołnie wymiarów :/ tak więc może ktoł wie ile mm grubołci maję zaznaczone strzałkami owe miejsca i jak głęboko ma byę osadzony gryf w korpusie z góry dzięki i pozdrawiam :)
Załączniki
gryfmm.png
Kuba
donkirk24

Nieprzeczytany post autor: donkirk24 »

Stopka gryfu ma małe znaczenie ;) Raczej powinna byę to wysykołę, która pozwoli swobodnie osadzię przetwornik. Co do planów na pw to nie mam z wymiarami, mam tylko prs 22/24 w jpg który jest słaby wręcz. Popytaj popika, może on coś ma :)
popik10

Nieprzeczytany post autor: popik10 »

Takie wymiary ciężko zdobyę, sam pewnie ich nie mam ale nie mogę tego nawet sprawdzię bo nie mam przy sobie wszystkich planów.
Ale rzecz jest prosta. trzeba przyjrzeę się gitarze i okrełlię jak wysoko w tym miejscu wystaje gryf.
Patrz tu > to jest wysokołę podstrunnicy +/- 1 max 2 mm. Ale rzecz sprowadza się do tego, że ma wejłę tam bezkonfliktowo pickup i po spasowaniu kieszeni z gryfem i położeniu na progach długiego liniału nad mostkiem musi byę odpowiednia wysokołę.
Tak to wyględa mniej więcej.
Obrazek
Pozdrawiam
Odi

Nieprzeczytany post autor: Odi »

Tak jak pisali koledzy, grubołę kołcówki zależy od przetwornika, a grubołę całołci zależy od głębokołci kieszeni, jakę sobie wyfrezujesz pod gryf. Weęšłpod uwagę promieł zaokręglenia tylnej krawędzi korpusu, jaki będziesz chciał zastosowaę:
Obrazek
ęšłĽeby nie wpułcię tej stopki za głęboko.
Qbeq99

oo dziękuje wam a zwłaszcza popikowi za link z grafikami widaę tam sporo, kiedyś myłlałem o zzzudaę do sklepu i zagadaę ze sprzedawcę czy nie mógłbym sobie pomierzyę ale wętpię żeby byli chętni do współpracy nie dziwie się w sumie bo przychodzi ktoł i chce dokonywaę pomiarów na gitarze wartej 10.000 zł ja bym nie ryzykował ;) jakbyłcie coś mieli jeszcze jakieł wymiary to poproszę, mam już taki zlepek na komputerze że nie wiem co do czego :P pozdrawiam. :)
Kuba
Qbeq99

Re: Kopia PRS

Drodzy koledzy, utknęłem, przypadkiem przez swę nieuwagę popełniłem błęd w projekcie, mostek który posiadam to tremolo wilkinsona różni się nieco od oryginału prs'a, jakoł mi to umknęło, przez co po wyfrezowaniu wzorca okazało się,że nie pasuję dziury pod mocowania, (6szt.) gdyby nie to, to pewnie bym zamocował mostek i się nie przejmował... tu pojawia się problem, nie wiem jak mostki tremolo są montowane, czy są maksymalnie przesunięte do przodu i opieraję się w dziurze o deskę jednę stronę czy maję pozostawione miejsce? na planach wrysowałem poględowo mostek proszę o radę panów kolegów czy dosunęę go do niebieskiej linii czy zostawię tak jak jest...
Załączniki
TOP BODY TEMPLATES do frezu zamknięte węzły.jpg
Kuba
poco
Moderator

Nieprzeczytany post autor: poco »

Kolego szanowny. Położenie mostka tremolo jest uwarunkowane menzurę i możliwołcię regulacji tejże, a to, czy przesuniesz do przodu, czy cofniesz, to tylko jest z tym zwięzane.
Jeżeli zrobi się nieciekawie, to będzie Cię czekaę załlepienie otworu i wykonanie powtórnego frezowania gniazda.
Pozdrawiam, Ryszard
via vita curva est
Qbeq99

ok dzięki Ryszardzie za odpowiedęšłjednak po dokładnym mierzeniu wyględa na to że będzie ok tylko rozstaw się zmienił trochę spanikowałem przepraszam ;P
Kuba
ODPOWIEDZ