A próbowaliłcie nawiercię uchwyt i wrzeciono , nagwintowaę M5-6/gwint prawy/wrzeciono i przykręcię uchwyt do wiertarki wkrętem do metalu?
Taki patent jest w udarowych, ale z gwintem 1/2" ( gwint łruby lewy M5-6 ?). Nie wierciłem nigdy w uchwytach, to nie wiem jakę twardołę prezentuję, ale przy małych obrotach i oleju jako chłodziwie powinno pójłę.
Wrzeciono jest zwykle miękkie i prawdopodobnie nakiełkowane, to i wiertło zamocowane w imadle i podstawione od spodu powinno nawiercię je.
Generalnie nie jestem zwolennikiem używania wiertarki jako frezarki, a safe-t-planer też nie załatwi wszystkich tematów.
Do zgrubnej obróbki , jak najbardziej.
Pozdrawiam, Ryszard
frezarka z wiertarki stołowej ???????
Moderator: poco
-
- Kontakt:
A czy ktoł kiedyś twierdził, ze safe-t-planer jest do czegoś innego niż zgrubna obróbka?
Włałciwie przy odrobinie wprawy nie targa drewna i wystarczy przeszlifowaę bez większego potu papierem 120 i jest git.
Muszę byę dobrane odpowiednie obroty i stół po którym porusza się materiał musi opadaę pod minimalnym kętem od strony wyjłcia materiału z głowicy planujęcej bo inaczej będzie klinował i palił drewno.
Włałciwie przy odrobinie wprawy nie targa drewna i wystarczy przeszlifowaę bez większego potu papierem 120 i jest git.
Muszę byę dobrane odpowiednie obroty i stół po którym porusza się materiał musi opadaę pod minimalnym kętem od strony wyjłcia materiału z głowicy planujęcej bo inaczej będzie klinował i palił drewno.