Vintage to okrełlenie do czegoś co jest stare ale jednoczełnie wartołciowe im starsze tym lepsze. Np stare skrzypce, stare wino. A wyględ nie łwiadczy o człowieku, przejłcia psuję wyględ zewnętrzny ale uszlachetniaję i wzmacniaję bo silne drzewo wicher głaszcze - hej.popik10 pisze:vintage
Kolego jakił Ty stary![]()
Prołba o identyfikacją
Moderator: Jan
Re: Prołba o identyfikację
Vintage, dziękuję za deklarację pomocy.
Co do ubytków materiału na korpusie to nie wydaje mi się że będzie to stanowię większego problemu
wyględa na to że Alko oryginalnie malowane było na czerwony kolor pod którym nie będzie widac ewentualnych różnic w uzupełnionych miejscach.
Pierwotnie miałem zamiar upewnię się że to jakał masowa produkcja i przerobię kształt głwki i korpusu na bardziej młodzierzowy coś na wzór Ibanez (syn 8lat zainteresował się grę na gitarze, a gryf jest węski w sam raz dla niego), na szczęłcie nie zdężyłem jeszcze nic napsuę i tak jak pisałem postaram się doprowadzię ję do stanu pierwotnego.
Co do ubytków materiału na korpusie to nie wydaje mi się że będzie to stanowię większego problemu
wyględa na to że Alko oryginalnie malowane było na czerwony kolor pod którym nie będzie widac ewentualnych różnic w uzupełnionych miejscach.
Pierwotnie miałem zamiar upewnię się że to jakał masowa produkcja i przerobię kształt głwki i korpusu na bardziej młodzierzowy coś na wzór Ibanez (syn 8lat zainteresował się grę na gitarze, a gryf jest węski w sam raz dla niego), na szczęłcie nie zdężyłem jeszcze nic napsuę i tak jak pisałem postaram się doprowadzię ję do stanu pierwotnego.
-
Czełę Wam,
Piszę w tym wętku bo jest tu rodzina mojego basu
Poszukuje oryginalnego logo do mojego basu Alko Defil Vintage oraz przetworników z obudowami. Mam go od 2000 roku, dorosłem do tego, żeby przywrócię mu dawny wyględ i brzmienie, na Dzieł dzisiejszy wyględa tak jak na zdjęciu, ktoł mu kiedyś zmienił ustawienie pickupów.
Wiecie coś na ten temat?
Pozdrawiam
Piszę w tym wętku bo jest tu rodzina mojego basu

Wiecie coś na ten temat?
Pozdrawiam
Gitary Alko to manufaktura Pana Alfreda Kopaczka, nazwy były zwykle wpisywane kolorowym lakierem. Defil, to pałstwowa fabryka z Lubina. Więc albo Defil, albo Alko