[KUPIą[ Szablon do korytka do nacinania slotów na progi

Czyli ogłoszenia.

Moderator: Jan

Tanto

Re: [KUPIę[ Szablon do korytka do nacinania slotów na progi

Nieprzeczytany post autor: Tanto »

molu pisze:Ciekaw jestem jak Ci wyjdzie to cięcie laserem. Mam gDzieł szablon z plexi 2 lub 3mm wycinany laserem.. przytopione krawędzie, przez co sloty na pin są delikatnie mniejsze niż to było planowane. Może to kwestia maszyny, nie znam się.

T.
To kwestia technologii, wycinanie laserem powoduje topienie się materiału, w przypadku tworzyw sztucznych nie da się tego uniknęę.

shopiK, dawno nie zaględałem żeby nie stresowaę się tym że coś tworzycie, a u mnie większołę projektów (nie tylko lutniczych) stoi w miejscu :-( Gdyby nie to, to już dawno bym się odezwał.
poco
Moderator

Nieprzeczytany post autor: poco »

Molu. A wrzuciłeł pytanie, co sądzimy o takich to, a takich szablonach? ;-) :-D
To nie jest ważne. I tak sam będziesz musiał dojłę do pewnych technicznych aspektów korzystania z tego szablonu w Twoich warunkach i wtedy będziesz się zastanawiał. Tak, że nie ma co się stresowaę. Tylko przy odbiorze weęšłsprawdęšłdokładnołę wykonania tego szablonu poprzez/ przy użyciu wczełniej zrobionych do tego celu sprawdzianów. Np trzy sztuki przekrojowo progowy próg 2, 7 itp. i 1-2 dystansowe np 3-10, 5- 14. Jak będzie cacy, to zapłacisz, a jak nie , to do poprawki. Ty za to płacisz pieniędzmi nie fałszywymi i taki nie fałszywy towar chcesz nabyę.
Gdyby te szablony były w miarę tanie, ogólnodostępne, to nikt by sobie pierdołami głowy nie zawracał. A tak , każdy z nas by chciał, aby był to szablon wieczny.
Pozdrawiam, Ryszard
via vita curva est
Awatar użytkownika
molu

Nieprzeczytany post autor: molu »

Ja się nie stresuję :) Szablon, o którym napisałem został zastępiony stalowym i problem zniknęł. Na szczęłcie zapłaciłem tylko za materiał, za wycinanie nic. Po znajomołci było robione.

ps. shopiK - w sklepie, do którego podawałem link, za kwotę niewiele większę niż zapłaciłeł albo takę samę, miałbył dwa dwustronne szablony i pewnołę, że jest OK.

T.
Awatar użytkownika
shopiK

Nieprzeczytany post autor: shopiK »

poco pisze:Molu. A wrzuciłeł pytanie, co sądzimy o takich to, a takich szablonach? ;-) :-D
To chyba do mnie Rysiek pisał :-)
Oczywiłcie nie będę płakał nad rozlanym mlekiem. Radziłem sobie jak umiałem - narysowałem projekt, wysłałem. Nie będę trzymał kuriera pod domem mierzęc szablon, ale co z tego wyjdzie poinformuję. Wcięż jestem w poczętkach mojej przygody - wcięż poszukuję - liczę się z błędami :-)

Myłlę, że dobrze, że wętek się rozwinęł w ten sposób. Jak jeszcze rozrołnie się dyskusja (w sytuacji np. porażki) to można będzie go przeniełę np. do działu narzędzia.
ODPOWIEDZ