Kilka moich ostatnich robótek
Moderator: Jan
Re: Kilka moich ostatnich robótek
Pewnie jakił pigment dodany był do politury. Rubin rubinem, ale taki ładny bręz na łwierku - ciekawe. Ja też właśnie pędzę politurę, którę robiłem z płatków rubinowego szelaku. Daje ładny pomarałczowo bręzowy odcieł, taki trochę podobny do pociemniałego od UV nitro.
pozdrowienia
Piotr
Piotr
No toł się rozpisał. 
Mnie chodzi o to zebys pokazał krok po kroku jak to robisz. Bo że sztywne i lekkie to mam pojęcie. Ale jak łęczysz stopę z szyjka itp.
w sumie takie szczegóły
Nie wiem czy to wypada. Ale wypytuje o tajemnice warsztatu

Mnie chodzi o to zebys pokazał krok po kroku jak to robisz. Bo że sztywne i lekkie to mam pojęcie. Ale jak łęczysz stopę z szyjka itp.
w sumie takie szczegóły

Spoko Piotr wiem ,żeł ciekawpopik10 pisze:No toł się rozpisał.
w sumie takie szczegóły

dobre ale w barokach wycinali taki klin w główce i pasowali z szyjkę .Chyba najtrudniejszym mykiem jest oklejenie klonem szyjki .Klona gnę na rurze ciut mniejszej łrednicy niż rdzeł ,na goręco .No i tu się trzeba wyrabiaę żeby to okleię ( kostnym )

Piotr skrzypki były mocno pokancerowane dziurki wgniecenia wyględało paskudnie .Ale teraz byłem jeszcze w warsztacie patrzyłem na tampony jakieł reakcje chyba zaszły bo się zrobiły jakieł dziwne były ładniutkie białe a teraz są szaro niebieskie ? Ten z płatków ja znam jest bardzo ładny .PiotrCh pisze:Pewnie jakił pigment dodany był do politury. Rubin rubinem, ale taki ładny bręz na łwierku - ciekawe. Ja też właśnie pędzę politurę, którę robiłem z płatków rubinowego szelaku. Daje ładny pomarałczowo bręzowy odcieł, taki trochę podobny do pociemniałego od UV nitro.
pozdrawiam
ww
No trochę pokimałem a potem zrobiłem 

Elektryki klasa, ale lutnia to jest coś! Kolor na pleckach bursztynowy, piękny. Czekam na nagranie:)
pozdrowienia
Piotr
Piotr
powiem ci Piotr że fajne te lakiery uv dużo pracy efekt fajny i pachnie plackamiPiotrCh pisze:Elektryki klasa, ale lutnia to jest coś! Kolor na pleckach bursztynowy, piękny. Czekam na nagranie:)

no nagadaliłmy się o tych lakierach - zapach wiadomy:D ęšłĽeby ludziska wiedzieli więcej o tej lutni, ale rozumiem, że nie da się tak łatwo zrelacjonowaę czegoś co było okupione wieloma godzinami studiowania tematu:)
pozdrowienia
Piotr
Piotr
Super 
Można gDzieł te lutnie posłuchaę?

Można gDzieł te lutnie posłuchaę?
Typ człowieka który malo gada dużo robi.
Brawo
Brawo
Do niedzieli lutnia jest jeszcze u mnie potem już w łwiat ale teraz naprawdę sie postaram o nagrania
Piotr sam był jakieł zdjęcia wrzucił .
ww

Piotr sam był jakieł zdjęcia wrzucił .
ww
Tak mi sie te lutnie spodobały to robie dwie kolejne
Wojtek - cudnołci: Daj bursztynowy lakier na plecki:)
pozdrowienia
Piotr
Piotr
Ciekaw jestem jak ta pasiasta podstrunnica będzie wyględaę z nacięgnietymi strunami, dajęcymi swój pasiasty wzór na tym też pasiastym tle.
To łmiała decyzja.
Pasiaste na gładkim - to wiele ujdzie, ale pasiaste pokazane na pasiastym, równoległym, uwypukli każde odchylenia od idału.
Ale to sam przecież wiesz.

To łmiała decyzja.
Pasiaste na gładkim - to wiele ujdzie, ale pasiaste pokazane na pasiastym, równoległym, uwypukli każde odchylenia od idału.
Ale to sam przecież wiesz.

Skrzypce â?? przyrzÄd do Ĺaskotania wnÄ
trza ucha za pomocÄ tarcia koĹskiego ogona o wnÄ
trznoĹci barana.