Renowacja elektrycznej samoróbki SG
Moderator: Jan
Re: Renowacja elektrycznej samoróbki SG
Mam pył ze szlifowania tego gryfu, czy mogę go zmieszaę z klejem, nałożyę i wyszlifowaę? Nie mam takiego kawałka drewna, nawet nie wiem co to za drewno. Ewentualnie mam kawałek olchy i dębu w sumie to będzie w gnieęšłdzie schowane
Wytnij z Olchy mały klin z naddatkiem i wklej, doszlifuj papierem na deseczce skoro nie masz już drewna z gryfu. Jeżeli chcesz nieco poprawię sustain to wklej gryf na stałe oczywiłcie wszystkie kęty i osie muszę byę odpowiednio ustawione.
Pozdrawiam Janek
- SebastianL
1. Pod żadnym pozorem nie stosuj do takiej naprawy szpachli - nie nadaje się ona do elementów konstrukcyjnych.
2. Klej winylowy (na przykład Titebond) nie nadaje się do wypełniania wgłębieł, nierównołci itp., ponieważ w takiej ilołci nigdy całkowicie nie zastygnie. Jedyny klej, który można w taki sposób zastosowaę, to klej skórny na ciepło, a i tak najlepiej po prostu kupię dedykowanę szpachlę.
2. Klej winylowy (na przykład Titebond) nie nadaje się do wypełniania wgłębieł, nierównołci itp., ponieważ w takiej ilołci nigdy całkowicie nie zastygnie. Jedyny klej, który można w taki sposób zastosowaę, to klej skórny na ciepło, a i tak najlepiej po prostu kupię dedykowanę szpachlę.
Dokładnie. Nie szpachluj, wklejaj drewno. Nawet w najwęższe szczelinki można wklejaę drzazgi, wiórki... szpachla to lipa.
pozdrowienia
Piotr
Piotr
No to wklejam