No nie, nie będę teraz lakierów i olejów kolekcjonował
Najpierw kupiem Danish oil go gitary, którego nie wiele osób w Danii zna. To jest chyba amerykałski olej.
Potem ktoł kto drewniane częłci dubeltówek na polowania często smaruje olejem napisał, że Tru oil będzie lepszy, to kupiłem Tru oil. Wydaje mi się że mniej łmierdzi od Danish oil'a podczas wysychania.
No ale Twój LP PiotrzeCh, jest bardzo ładnie szelakiem wykołczony i można to zrobię w domu, to zamówiłem szelak.
Nitro nie jestem pewien czy jest tu dostępne, tak jak mocne spirytusy.
Znam lakiernika i mówił że już od dawna takimi lakierami nie lakieruję samochodów.
Widziałem ęšłe efekt popękanego lakieru jak na starych LP można uzyskaę przez wsadzenie gitary do zamrażarki na noc, po czym wyjęę ję i stukaę czymł w lakier, ale nie wiem jak zrobię żeby lakier w okrełlonym kierunku pękał. Na szczęłcie nie mam zamiaru tego robię
Msawik:
Dzięki.
Często zastanawiam się do kęd doszedłeł z robieniem swojej. To to mnie zmotywowało ęšłeby przy mojej coś bardziej widocznego zrobię
Grubołę gryfu (podstrunnica ma byę 5,5mm grubołci na środku, na całej długołci):
1 próg 24mm
12 próg 25,7mm
Z tym że sam obrysowywałem rysunek PDF gitary, który też musiałem dopasowaę, rozcięgajęc go lub kurczęc w dwóch osiach, żeby pasował do kresek narysowananych przy kancie rysunku, z odstępem 1 calowym.
Ale muszę jeszcze raz przeczytaę ten wętek, bo DR4MA i PiotrCh pisali na stronie 8 o grubołci podstrunnic i miejscu na markery z boku. Moęšłe będę musiał grubszę zrobię, żeby markery się zmiełciły. Muszę poczytaę o tym i wymiarach markerów w LP. Patrzyłem przed chwilę na Strata i on ma cienkę podstrunnicę i markery są zrobione na środku linii pomiędzy podstrunnicę a gryfem.
Z ciekawołci zmierzyłem moję różowę gitarę Vantage:
1 próg 20,3mm
12 próg 22,7mm
I Strat, wyprodukowany w Coronie, USA, w 2008 roku:
1 próg 21mm
12 próg 22,4mm