Aktualizacja forum.
Moderator: poco
Re: Aktualizacja forum.
Dostałem zawału
To jak napisałełWasyl pisze:Dostałem zawału

dostał, ale nie zszedł
Podobno można mieę zawał i nawet o tym nie wiedzieę
Odnołnie aktualizacji - nie ma możliwołci ustawienia wygałnięcia postu po jakimł czasie?

Odnołnie aktualizacji - nie ma możliwołci ustawienia wygałnięcia postu po jakimł czasie?
Jeżeli to jest interwał floodowania to właśnie wyłęczyłem. Niczego innego nie widzę.
Literówki w tematach i opisach for poprawione.
Wprowadziłem kilka kosmetycznych poprawek odnołnie wyłwietlanej listy for i tematów - wydaje mi się,że jest przejrzyłciej.
Literówki w tematach i opisach for poprawione.
Wprowadziłem kilka kosmetycznych poprawek odnołnie wyłwietlanej listy for i tematów - wydaje mi się,że jest przejrzyłciej.
Zainstalowałem Mini Chat. Link w menu górnym. Może czasem pomóc w komunikacji szybkiej 

Czyli innę odmianę 'shoutboxa' o którego kiedyś postulowałem 
'Wygałnięcie postu' to mechanizm autocenzury, tzn. piszęc post który w gruncie rzeczy nic sensownego nie wnosi i po kilku dniach będzie bez znaczenia, można ustawię jego automatyczne wykasowanie. Odrobinę mniej roboty z czyszczeniem dla moderatorów.
Po raz kolejny proszę o włęczenie opcji 'pokaż nieprzeczytane posty', opcja 'Nowe posty od ostatniej wizyty' nie jest zbyt praktyczna.

'Wygałnięcie postu' to mechanizm autocenzury, tzn. piszęc post który w gruncie rzeczy nic sensownego nie wnosi i po kilku dniach będzie bez znaczenia, można ustawię jego automatyczne wykasowanie. Odrobinę mniej roboty z czyszczeniem dla moderatorów.
Po raz kolejny proszę o włęczenie opcji 'pokaż nieprzeczytane posty', opcja 'Nowe posty od ostatniej wizyty' nie jest zbyt praktyczna.
Jasne jasne... wszystko po koleiTanto pisze:Po raz kolejny proszę o włęczenie opcji 'pokaż nieprzeczytane posty', opcja 'Nowe posty od ostatniej wizyty' nie jest zbyt praktyczna.

odpalone

Dodałem znacznik BBCODE o nazwie "lightbox". Przydaje się przy wrzucaniu linka do dużego obrazka (np u ciebie KrzysiekGl). Kod ten spowoduje otwieranie dużego obrazka w oknie lightbox.
Dodałem znacznik BBCODE "youtube". Powoduje pokazanie filmu bezpołrednio w temacie. W łrodek znacznika dodajemy sam kod filmu. Przykład:
https://www.youtube.com/watch?v=Is1VNyOT5E0
kod filmu to : Is1VNyOT5E0
Myłlę,ze wszystko jest zrozumiałe.
Dodałem znacznik BBCODE "youtube". Powoduje pokazanie filmu bezpołrednio w temacie. W łrodek znacznika dodajemy sam kod filmu. Przykład:
https://www.youtube.com/watch?v=Is1VNyOT5E0
kod filmu to : Is1VNyOT5E0
Myłlę,ze wszystko jest zrozumiałe.
Graficznie jest inaczej , praktycznie jest o wiele gorzej. Nie ma informacji o tym kto byl ostatnio na forum... Mam zajawke , ze dostalem wiadomosc ale mi skrzynka jest pelna i moge je obejrzec dopiero po zwolnieniu miejsca. Nie wiem jak to zrobic , bo jest nieprzejrzyscie ...
Na poprzednim forumie przyzwyczaiłem się do tego, że posty z bieżęcego dnia nie są opisane datę tylko "dzisiaj"... 
T.

T.

Przyzwyczaję się ludziska. Spoko
Parę rzeczy będzie kulało przez jakił czas, cierpliwołci. Jeden(?) człowiek wszystkiego nie zrobi od razu.
Ode mnie, chociaż już poruszane - Nowe posty od ostatniej wizyty. Przydałaby się opcja "oznacz jako przeczytane", bo nie do każdego wętku chcę zaględaę.
Poza tym kliknięcie w tę opcję przenosi do pierwszej strony tematu, co jest dołę uciężliwe.
Błęd w wyłwietlaniu (FF) informacji o ilołci odpowiedzi, wyłwietleł i ostatnim połcie nad listę postów w działach. Belka nad listę tematów, prawa strona. Napisy zachodzę na siebie.
Ode mnie, chociaż już poruszane - Nowe posty od ostatniej wizyty. Przydałaby się opcja "oznacz jako przeczytane", bo nie do każdego wętku chcę zaględaę.
Poza tym kliknięcie w tę opcję przenosi do pierwszej strony tematu, co jest dołę uciężliwe.
Błęd w wyłwietlaniu (FF) informacji o ilołci odpowiedzi, wyłwietleł i ostatnim połcie nad listę postów w działach. Belka nad listę tematów, prawa strona. Napisy zachodzę na siebie.
Choę jestem z frakcji 'nękajęcej' Pinia, to muszę stwierdzię że na powrót niektórych rzeczy mamy niewielkie szanse. ...ale walczyę będziemy, nie oddamy nawet guzika 
Skrypt na którym pracowała poprzednia wersja forum ma w tzw. pakiecie startowym wiele dodatków które nie są podpięte do pakietu instalacyjnego phpBB3. Dlatego też forum jest mocno okrojone w funkcjach. Nie sprawdzałem dodatków do BB3, ale w 'przemo' było chyba kilka rzeczy napisanych wyłęcznie do tamtego skryptu.
Ender podaj jeszcze jakę masz wersję Fire Foksa i na jakim systemie operacyjnym, taka informacja ułatwi diagnozę. U mnie na v.31 i WinXP wszystko wyględa OK.

Skrypt na którym pracowała poprzednia wersja forum ma w tzw. pakiecie startowym wiele dodatków które nie są podpięte do pakietu instalacyjnego phpBB3. Dlatego też forum jest mocno okrojone w funkcjach. Nie sprawdzałem dodatków do BB3, ale w 'przemo' było chyba kilka rzeczy napisanych wyłęcznie do tamtego skryptu.
Ender podaj jeszcze jakę masz wersję Fire Foksa i na jakim systemie operacyjnym, taka informacja ułatwi diagnozę. U mnie na v.31 i WinXP wszystko wyględa OK.
Ja tez mam wersję 31 i nie widzę baboli. W IE, Chrome i Operze także nie. Może jakił zrzut ekranu Ender?
Nad oznaczaniem przeczytanych postów pracuję.
Nad oznaczaniem przeczytanych postów pracuję.