Wyględ ma mieę mniej więcej taki:

Plan rysuję, jak skołczę podełlę.
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Moderator: poco
Ten rysunek izolinii dotyczy tylko top'u, dla wnętrza będzie delikatnie inny (dostosowany do frezu tyłu). Swoję drogę właśnie zauważyłem, że nie narysowałem otworów w tylnej desce na dostęp do potencjometrów i przełęcznika.popik10 pisze: 2019-06-21, 06:13 Zgubienie na topie tych (7-9) mm za mostem. Tam izolinie muszę byę ekstremalnie blisko. Czyli będzie straszny skos.
Tego nie rozumiem - możesz rozwinęę co oznacza "płynny top bez podebrania" ? bez rzeęšłbienia wgłębienia od wewnętrznej strony top'u ? płaski od łrodka ? jełli tak to od poczętku o tym myłlałem, ale koledzy sugerowali, że musi byę 4-5mm.
W miejscu potencjometrów mogę zrobię płasko (najciełsza grubołę), "ominęę" górkę potencjometry.
Odnołnie modeli 3d - nigdy na poważnie tego nie robiłem, tylko jakieł eksperymenty sto lat temu. Raczej nie mam parcia w tym kierunku. W jakim programie zazwyczaj to realizujecie ?
Zbuduj nie kupuj, podałem przykład konstrukcji.PS. Jak bym chciał takiego jak ten LP z ebay'a, którego zaproponowałeł, to bym sobie go kupił a nie budował
To luka na rynku.kossimon pisze: 2019-06-21, 22:30 Ale mostka tune-o-matic na 4 struny obawiam się, że nie znajdę - szukam od tygodnia mniej więcej - znajduję tylko basowe z rozstawem strun 18-19mm, a to trochę za dużo ...
Nie pomyłlałem o obróbce z aluminium - super pomysł, dziękuję.popik10 pisze: 2019-06-25, 20:01 Pomocny link mam nadzieję
https://www.mandolincafe.com/forum/thre ... in-bridges