1. Założeniem moim było zakupienie gotowej maszyny z potrzeby posiadania urzędzenia o sprawdzonej konstrukcji, która będzie spełniała moje pewne wymagania. W tym wypadku wolałem zapłacię, niż samemu uczyę się na własnych błędach dężęc do celu.
2. Jestem rozgoryczony faktem, iż jako zielony całkowicie w materii cnc zakupiłem maszynę, która nie spełnia niestety moich wymagał. Stęd ten wętek.
3. W wyniku punktów 1 i 2, niejako przez sytuację zmuszony zostałem do zapoznania się choęby z podstawami konstrukcji maszyn CNC, w celu usprawnienia działania maszyny.
4. Maszynę chcę usprawnię w celu szybszego wykonywania prac zwięzanych z budowę gitar.
6. Jako, że jestem typem dociekliwego majsterkowicza, to w wolnej chwili, za jakił czas zapewne zrobię sobie takę maszynkę, ot choęby dla zaspokojenia własnej ciekawołci, czy dam radę

Jako, że nie będę potrzebował tej maszyny na "już", będę mógł spokojnie babraę się z ewentualnymi problemami natury technicznej.
Reasumujęc.
Jeżeli planujemy używaę maszyny w celu produkcyjnym, to kupujemy gotowe urzędzenie.
Jeżeli mamy natomiast więcej czasu niż pieniędzy i ta korelacja się raczej nie zmieni w najbliższym czasie, to można pomyłleę o skonstruowaniu czegoś we własnym zakresie. Postaraę się, żeby praca na nim zwróciła nam poniesione koszty i albo pozostaę na tym urzędzeniu zarabiajęc dalej pieniężki, lub zainwestowaę w profesjonalne produkcyjne urzędzenie.
Mam nadzieję, że jest to w miarę logiczne i nie zamieszałem jeszcze gorzej :P
Piotrze proszę o weryfikacje