Po malowaniu kolory miała bardziej nasycone. Tutaj zdjęcie. Wyględ z pierwszego zdjęcia uzyskała po kilku godzinach "wypasania" na słołcu. Polecam przeględnęę wętek z budowy na forum mylespaul
Chyba już to widziałem ale na innym forum, niemniej jednak dzięki, kolorek piękny. Podczas lakierowania i tak przeprowadzę kilka prób.
Ważnę sprawę jest dopasowanie ramek przystawek. W przypadku profilowanego topu są one skołne i dopasowane do kształtu poprzecznego korpusu. Zgrubne profilowanie ramek zrobiłem cyklinę, ale odokładnie pasowanie zrobiłem kładęc w miejscu przetwornika arkusz papieru łciernego i docierajęc na nim ramkę.
Kiedy obie ramki były już spasowane mogłem wyfrezowaę otwory na przetworniki. Najpierw zrobiłem mniejsze ale głębsze miejsca na łruby regulujęce wysokołę przetworników, a póęšłniej otwóry włałciwe na przetworniki.
Kiedy miejsca na przetworniki są gotowe nic nie stoi na przeszkodzie aby wkleię gryf.
Klejenie wyschło i wyfrezowałem naddatek w komorze przetwornika. Wywierciłem włałciwe łrednice w otworach na potencjometry i pod przełęcznik oraz zabrałem się za modyfikacje osprzętu. Mostek T-O-M który do mnie przyszedł miał cienkie łruby mocujęce przeznaczone do mocowania w gniazdach, więc trochę krótkie. Ja w założeniu będę owe łruby wkręcał bezpołrednio w korpus więc dorobiłem dłuższe.
Również gniazda strunocięgu wymagały małej modyfikacji polegajęcej na zeszlifowaniu kołnierza wystajęcego ponad korpus. Zrobiłem to mocujęc gniazda w wiertarce i przy włęczonych obrotach zeszlifowałem go pilnikiem do metalu.
Wystarczyło teraz wywiercię otwory pod strunocięg, przewiercię otwór do masy, zainstalowaę przewód i zamontowaę (wbię) gniazda.
Pomalowałem również włałciwę częłę główki na czarno i po dwóch tonach papierów łciernych zabejcowałem tył i boki korpusu oraz top.
Kolory na zdjęciach trochę odbiegaję od faktycznych, np. top jest troszkę jałniejszy.
Dobra, idę na mecz
Po dokładnym odpyleniu całego wiosła naniosłem na całołę cienkę warstwę bezbarwnego podkładu nitro i zaczęłem mieszaę bejce na sunburst. Kiedy efekt był zadowalajęcy zabrałem sie za wykonanie.
Niestety zdjęcie nie oddaje wiernie kolorów, jutro zabieram lustrzankę
Fajnie Ci to wszystko idzie. Zapytam jednak o jednę techniczna sprawę.... Czy zostawiłeł bezpieczny zapas bindigu aby potem przy czyszczeniu i jechaniu go delikatnie cyklinkę nie uszkodzię sunburstu na drewnie...? To musi byę precyzyjna i dokładna robota żeby nie ,,wylaę dziecka z kępielę ''.
Bejca nitro bezpołrednio na korpus, potem warstwa podkładu nitro i warstwa sunburstu, czyli kilku bejc wymieszanych z podkładem. Lekka przecierka i 4 warstwy lakieru nitro. Nie jest to efekt kołcowy, wszystko schnie i czeka na polerkę.
Lakier wysechł i można było zaczęę finisz Najpierw papier łcierny o gradacji 1200, następnie 2000 na mokro i pasta K2 Narazie wszystko ręcznie, jak znajdę trochę czasu to przejadę polerkę mechanicznę.
W tym stanie gitara waży 3,49 kg, w następnym tygodniu będę miał więcej czasu więc zamontuję osprzęt.