Akustyk z hybrydowym belkowaniem.
Moderator: poco
Re: Akustyk z hybrydowym belkowaniem.
Jałniutkę politurę tamponuj, żeby porozmywaę przejłcia. Przy politurze lepiej więcej warstw robię lekko przyciemnionym lakierem niż mniej a ciemniejszym.
pozdrowienia
Piotr
Piotr
Postaram się to poprawię jałniejszę, nie jest to takie proste
Pozdrawiam Janek
Nie jest. Wiem. Rozmywaj ten kolor cieniutkę jasnę politurę.
pozdrowienia
Piotr
Piotr
Codziennie robię kilka sesji machajęc tamponem z politurę. Najlepszy komentarz do sytuacji to cytat fragmentu piosenki Rybiłskiego â??... nie liczę godzin ni lat...â?? A chciałem na poczętku wyrzucię ten top .
Pozdrawiam Janek
Słuuchaj, a może tak by top też w bursta zrobił? Jak pięta gitara od gury tutaj: http://fraulini.com/2014/02/a-whole-bunch-of-guitars/
W kołcu to akustyk, a nie klasyk więc takie chwyty są dozwolone:) Będzie tak południowo
W kołcu to akustyk, a nie klasyk więc takie chwyty są dozwolone:) Będzie tak południowo

pozdrowienia
Piotr
Piotr
Jak rozmyjesz te przejłcia (jeszcze za ostre) to będzie super:) Już Ci jej zazdraszczam 

pozdrowienia
Piotr
Piotr
To dopiero poczętek politurowania więc na pewno przejłcia tonalne złagodnieję. Zazdraszczaę nie ma czego do póki nie zagra bo w gitarze najważniejszy jest dęšłwięk, dęšłwięk i jeszcze raz dęšłwięk reszta to kwestia gustów, upodobał i ustawieł. Jak zagra porzędnie to będzie czego zazdrołcię bo kolorowego pudełka to nie ma co zazdrołcię ale ty to doskonale wiesz 

Pozdrawiam Janek
No niby tak, ale gitara to 90% czasu wisi jednak na łcianie albo na stojaku upiększa pokój 

pozdrowienia
Piotr
Piotr
Zastanawiam się nad jednym. Z racji procesu technologicznego przy sunburłcie na top trzeba położyę sporo więcej politury niż normalnie czy to nie pogorszy własnołci wibracyjnych topu?.Pamiętam jak Tomek D pisał by na top nie dawaę zbyt dużo lakieru a ja już zrobiłem sporo więcej niż bym robił na jednobarwnym topie.
Pozdrawiam Janek