Sią krąci, czyli pickupy
Moderator: Jan
Najlepiej przetestowaę. Przy bliskiej odległołci zaczynaję pojawiaę się takie słyszalne dudnienia, postaram się jutro rano sprawdzię z gitarę elektrycznę, jaka odległołę jest optymalna a przy jakiej pojawiaję się problemy. Konstrukcję od strony magnesów można zmienię, u mnie nie ma rzeczy niemożliwych 

Sprawdziłem: 4-5mm jest zupełnie bezpieczne dla wybrzmiewania. Akurat dobrze się składa, bo ok. 2mm zabiera ewentualna obudowa a struny nad nię też muszę mieę kilka mm powietrza. Sprawdzałem tuż za gryfem w miejscu 21 progu.
Gdybył chciał wypróbowaę, to możesz mi zrobię rysunek wraz z wymiarami. Mam do dyspozycji różne gatunki drewna, forniry, blachy, na pewno nie będzie wyględało jak prowizorka.
To był egzemplarz na podstawie mosiężnej do póęšłniejszej zabudowy.

Gdybył chciał wypróbowaę, to możesz mi zrobię rysunek wraz z wymiarami. Mam do dyspozycji różne gatunki drewna, forniry, blachy, na pewno nie będzie wyględało jak prowizorka.

U mnie jest około 5 mm i jest dobrze .Dariush pisze:Sprawdziłem: 4-5mm jest zupełnie bezpieczne dla wybrzmiewania. Akurat dobrze się składa, bo ok. 2mm zabiera ewentualna obudowa a struny nad nię też muszę mieę kilka mm powietrza. Sprawdzałem tuż za gryfem w miejscu 21 progu.
Obrazek
Jak nagram coś konkrertnego to Ci wyłleDariush pisze:Czyli to trochę niepotrzebny strach. Słucham tego nagrania które mi wysłałeł którył kolejny raz, tak mi się podoba

W zasadzie mogę wzięę taka "surówkę" obuduję sobie go sam w drewnie. W kołcu niech cię na coś przyda cnc
A będzie mi pasował do reszty.
Co do wymiarów samego pickupa to podam tylko pomierzę rozstaw strun na rysunku.
Przy sobie ich nie mam.
Gitara dopiero powstaje ale już nie tak daleko do kołca.
Szerze to mogę zrobię nawet obudowę z otworami na (nie wiem jak się to nazywa - nabiegunniki??)
Pozdrawiam

A będzie mi pasował do reszty.
Co do wymiarów samego pickupa to podam tylko pomierzę rozstaw strun na rysunku.
Przy sobie ich nie mam.
Gitara dopiero powstaje ale już nie tak daleko do kołca.
Szerze to mogę zrobię nawet obudowę z otworami na (nie wiem jak się to nazywa - nabiegunniki??)
Pozdrawiam
Dawno nic się tutaj nie działo, więc zamieszczam kilka zdjęę.
Pickup pod mostek Telecastera w wersji humbucker

Oraz ukołczony projekt TriSonic

Ten pierwszy powędruje właśnie do użytkownika forum - Polo57, więc na pewno będzie jakał krótka relacji z użytkowania a na koniec dodam, że szykuję się nowołci
Pickup pod mostek Telecastera w wersji humbucker

Oraz ukołczony projekt TriSonic

Ten pierwszy powędruje właśnie do użytkownika forum - Polo57, więc na pewno będzie jakał krótka relacji z użytkowania a na koniec dodam, że szykuję się nowołci