Torres - kolejny klasyk
Moderator: poco
Re: Torres - kolejny klasyk
Pierwsze warstwy politury położone. Piotrek ostudził moje zapędy z tempem nakładania politury więc powolutku nakładam kilka całołciowych przejazdów i zostawiam do następnego dnia.
Pozdrawiam Janek
- SebastianL
A gdzie zdjęcia z wklejania bindingu? :(
Pokaż jak się pudło prezentuje z tyłu i z boku.
O, ja zawsze robię roztwór 20 procentowy szelaku, a twój widzę 15. Ciekawe jaka jest różnica podczas nanoszenia jednego i drugiego.
Pokaż jak się pudło prezentuje z tyłu i z boku.
O, ja zawsze robię roztwór 20 procentowy szelaku, a twój widzę 15. Ciekawe jaka jest różnica podczas nanoszenia jednego i drugiego.
No ja robiłem zawsze 15% ale po naszej ostatniej rozmowie z Piotrkiem jeszcze rozciełczam tak ,że 10-12% jest max i lepiej się pracuje. 20 wydaje mi się bardzo gęsta nawet na forum meblowym nie zalecaję takiej gęstołci bo łatwo przypalię tampon.
Sebastian zdjęcia z wklejania bindingu są wczełniej i zdjęcia z tyłu i boku też tam masz.
Sebastian zdjęcia z wklejania bindingu są wczełniej i zdjęcia z tyłu i boku też tam masz.
Pozdrawiam Janek
- SebastianL
O rzeczywiłcie, nie wiem jak je przeoczyłem...
Hmm, może spróbuję słabszego roztworu.
Hmm, może spróbuję słabszego roztworu.
No i żeby nasz Panjankochany ciemniejszę politurę położył na boczki i plecy - oczywiłcie gitary
Jak mi się ta gitara podoba... proszę doprowadęšłdo kołca bez skuchy 

pozdrowienia
Piotr
Piotr
To prawda. Bardzo ładnie na razie wychodzi. W takim razie rozumiem potem archtop?
Archtop też ale po drodze jest jeszcze parę rozpoczętych tematów Ukulele kilka sztuk i Classic Lattice bracing ale nie przeszkodzi mi to zaczęę dłubaę archtopa i jeszcze jakiegoł akustyka dla zabawy.
Pozdrawiam Janek
- SebastianL
To już manufaktura prawie 

- SebastianL
Janie, a jak wychodzi ci politura w miejscu łęczenia boku podstrunnicy z topem oraz pięty z bokami? Mi nigdy to dobrze nie wyszło, a ponoę jest to możliwe...
Pierwsze warstwy na tył i boki pokazały gdzie jeszcze trzeba doszlifowaę i dopiełcię powierzchnię. Muszę to jeszcze raz wyszlifowaę i na nowo kłałę politurę.
Coraz bardziej krytycznie podchodzę do pracy i cięgle bym coś poprawiał ale jak mówi przysłowie lepsze jest wrogiem dobrego.
Coraz bardziej krytycznie podchodzę do pracy i cięgle bym coś poprawiał ale jak mówi przysłowie lepsze jest wrogiem dobrego.
Pozdrawiam Janek