Witam! Czełą!

Tu możesz się przywitaę i przedstawię (wymagane)

Moderator: Jan

Awatar użytkownika
hubertus

Witam! Czełę!

Nieprzeczytany post autor: hubertus »

Witam serdecznie!

Jakił czas temu, między obowięzkami zwięzanymi z moję głównę życiowę profesję, zaczęłem zajmowaę się renowację starych lub zniszczonych instrumentów. Sprawia mi to wiele radołci i działa na mnie kojęco. To jak daę komuł drugę szansą w życiu :-)

Od zawsze interesowała mnie plastyka drewna oraz jego wykończenie. Poznawałem ję włałciwie od dziecka z racji tego, że mój tata jest zawodowym artystę a ja w tym duchu dorastałem i cięgneło mnie zawsze do prac manualnych. Od dawna przeględam wasze forum i znalazłem wiele metod, które bardzo mi się przydały i które mam zamiar wykorzystaę w dalszej praktyce.

ostatnio wykonałem renowację akustyka (którego znalazłem z ułamanę główkę w magazynie rekwizytów na stercie gratów), akustyka jazzowego oraz niemieckiej zabytkowej gitarolutni. Zaczęłem też prace nad mandolinę.

Od wielu lat gram na gitarze technikę klasycznę, przez pierwsze lata w szkole, potem prywatnie z nauczycielem. Gitara elektryczna też nie jest mi obca (ostatnio nawet bliższa).

Pozdrawiam!
poco
Moderator

Nieprzeczytany post autor: poco »

Powitaę. Cytujęc klasyka jesteł "po linii i na bazie". Zatem łęczęc przyjemne z pożytecznym będziesz miał wiele frajdy z udziału w naszym forum, a mam nadzieje i Twoim forum.
Dziel się swoimi sukcesami i wpadkami, gdyż to one wzbogacaję wiedzę o tym, czego nie możemy przewidzieę, a co było udziałem innych.
Pozdrawiam, Ryszard
via vita curva est
Awatar użytkownika
hubertus

Ja także mam takę nadzieję i czuję się przyjęty! :-)
Awatar użytkownika
hubertus

Drodzy Koledzy!

Włałnie dotarło do mnie, że minęł rok od kiedy do Was przybyłem. Robięc małe podsumowanie, kiedy się tutaj zapisywałem miałem na koncie zaledwie dwie wykonane (w prowizorycznych piwnicznych warunkach renowacje). Przez ten rok udało mi się znaleźć/wygospodarowaę przestrzeł i stworzyę/zorganizowaę prawie od zera mój warsztat, zgromadzię kilka narzędzi oraz wiele zabytkowych instrumentów. Obecnołę na tym Forum pomogła mi w determinacji, żeby to osięgnęę, dlatego dziękuję Wam za ten rok!

Pozdrawiam! :-)
poco
Moderator

Nieprzeczytany post autor: poco »

To jest przykład, jak z małego zrobię wielkie. :-D
Dziękuję również za wiele cennych informacji i aktywny udział w pracach forum.
Dzieki takim jak Ty chce się uczestniczyę w szerzeniu wiedzy, nie tylko lutniczej, bo ta jest trudna sztukę, ale sam instrument jest wypadkowa wielu innych interdyscyplinarnych działał.
Dzięki za teraz i proszę o więcej na jutro. :-D
Pozdrawiam, Ryszard
via vita curva est
ODPOWIEDZ