Powitaę!
Ostatnio trafiła do mnie gitarka Made in Japan firmy K Yairi. Niby jest to manufaktura na większę skalę, ale powiem szczerze, że gitara była wykonana wręcz perfekcyjnie. Została zakupiona okazyjnie w Kolonii kilka lat temu i poddana pewnym innowacjom ( wymiana elektroniki na EPM np.), ale pod względem lutniczym gitara była rewelacyjna. Model DY 62 C.
Brzmienie, sustain, projekcja i akustyka instrumentu w zasadzie bez zastrzeżeł. Co tu dużo gadaę... ? Gdyby kiedyś komuł wpadło coś takiego w ręce do kupienia warto otworzyę szerzej oczy i pomacaę oraz sprawdzię stan instrumentu. Jełli tylko ktoł nię nie rzucał lub na niej nie pływał po jeziorze to instrument jest pierwsza klasa. W Polsce firma jest mało znana i raczej są to może trochę na wyrost mówięc unikatowe instrumenty. Polecam też wertowanie ich strony.
Elektroakustyk K Yairi.
Moderator: poco
- palisander
Elektroakustyk K Yairi.
podstawa to dokĹadnoĹÄ
- palisander
Witam.
Niestety nie mam żadnych fotek. Szybkie zrzucenie strun było i naprawa gniazda bo znajomy muzyk miał już granie wieczorem w klubie. Gitara ogólnie jak wszystkie typu Dreadnought. Widaę jednak dla wprawnego oka japołskę dokładnołę i robotę co bardzo korzystnie odbija się na brzmieniu instrumentu na sucho , a ze zmieniona elektronikę na EPM też daje radę... Ogólnie bardzo przyjemna w ,, dotyku" i chyba egzemplarz też udany. No i piękny heban makasar na podstrunnicy mimo, że na stronie podaję , że to palisander. Tutaj strona i model.
http://www.yairi.com/gtrmdspc/kymd_spc/ ... 2_fin.html
Pozdrawiam.
Niestety nie mam żadnych fotek. Szybkie zrzucenie strun było i naprawa gniazda bo znajomy muzyk miał już granie wieczorem w klubie. Gitara ogólnie jak wszystkie typu Dreadnought. Widaę jednak dla wprawnego oka japołskę dokładnołę i robotę co bardzo korzystnie odbija się na brzmieniu instrumentu na sucho , a ze zmieniona elektronikę na EPM też daje radę... Ogólnie bardzo przyjemna w ,, dotyku" i chyba egzemplarz też udany. No i piękny heban makasar na podstrunnicy mimo, że na stronie podaję , że to palisander. Tutaj strona i model.
http://www.yairi.com/gtrmdspc/kymd_spc/ ... 2_fin.html
Pozdrawiam.
podstawa to dokĹadnoĹÄ