Kupiłem jakił czas temu skrzywdzony bas, który wymaga przemalowania. Zdarłem z niego lakier i teraz chce położyę nowy. Nie może byę transparentny, bo decha wymagała szpachlowania, a drewno (olcha) nie należy akurat w tym przypadku do urodziwych.
Chciałbym żeby ostatecznie bass był czarny z "perspektywami na starzenie" czyli żeby po jakimł czasie miał szansą wyględaę tak:
Ja bym zastosowal nitro... Chyba najlepszy lakier do wykonczenia typu "aged" (czy jak to tam sie nazywa). Mozna wiele zdzialac i warstwy lakieru stapiaja sie idealnie. Po za tym jest to lakier akustycznie sprawdzony. Problem moze byc tylko z kupnem bo jest toksyczny i unia sie przed tym broni.... podklad nazywa sie "Sealer" i zapycha pory i ewentualne uszkodzenia bez widocznych sladow (jezeli chce sie to zrobic). Ponadto Sealer mozna barwnikowo "podrasowac" co da akcent "vintage" . Np zolte i stare bindingi etc...
Dzięki za odpowiedęšł. A jak z transparentnołcię takiego lakieru? Wszystkie (nieliczne) produkty z grupy nitrocelulozowych na jakie się natknęłem w internecie (bo o sklepach nie mam co marzyę) po zaaplikowaniu pozostawiaję widoczne słoje czego chce uniknęę.