Witam
Nazywam się Adam mam 16 lat i mieszkam w łodzi z gitarę mam do czynienia od około 5 lat ,ale nie gram najlepiej ostatni wpadłem na pomysł aby spróbowaę zbudowaę własnę gitarę aktualnie niestety nie mam za dużo miejsca, ale mój tata chce zrobię mały warsztat. Mam nadzieję, że na tym forum znajdę odpowiedzi na moje pytania.
P.S. Czy można mieszaę style w budowaniu gitar? N.P. korpus od SG i gryf od fendera ?
Witam
Moderator: Jan
Re: Witam
Z tego co widzę mój post jest z 2012 a aktualnie mamy już 2016, i niesetety już nie 16 a 19 lat :p . Jeżeli ktoł jest ciekaw: budowę gitar zarzuciłem, wolę raczej je naprawiaę. Skupiłem się na budowie instrumentów łredniowiecznych takich jak dudy (Marktsackpfeife, Hummelchen) Kantele, Moraharpa, i wiele innych, niestety ze względu na szkołę nie miałem jak dokołczyę jakiegokolwiek projektu, co mam nadzieję zmieni się po maturach
Mówisz, ze zajmujesz się dudami? Ja ostatnio od miesięca też
Ale graniem. Kupiłem tzw Krakowiaki od Piotra Szutki i próbuje swoich sił w czymł innym niż strunowe
Pozdrawiam 

Chłopak dużo wertuje i pogłębia wiedzę, na pisanie postów i budowanie instrumentów nie ma czasupopik10 pisze:I cały czas w powitalni.

Trzeba jednak wzięę pod uwagę, ze najpierw zajrzał do powitalni czyli regulamin zna :P