gitara na zamówienie

Jak się to robi ... pytania i odpowiedzi.

Moderator: poco

MayStrim

gitara na zamówienie

Nieprzeczytany post autor: MayStrim »

Witam.
Z tego co się orientuję znajde tu osoby, które bawię się w budowanie gitar. Ja niestety nie mam możliwołci samemu czegoś wydłubaę a tak się składa że potrzebuję, a mianowicie:
Szukam ochotnika, który za odpowiednię uznanę przez nie go cenę wykona mi korpus i gryf do stratocastera.
Moję wymogi:
Gitara nie może mieę "zaokręglonych krawędzi", lecz zamiast tego biały binding.
Całołę musi byę przystosowana do zamontowania mostka typu Floyd Rose
nie może byę pomalowana, musi byę surowa, gdyż malowanie pozostawie sobie w ten sposób uniknę możliwego rozczarowania co do odcienia, który chcę uzyskaę,
gryf musi byę kompletny czyli zamontowane progi, markery itd.
Korpus musi mieę wykonane gotowe otwory na wmontowanie elektroniki i mostka, nie rozczaruję się jełli znajdzie się ktoł, kto koszt mostka i jego zakup wlicyz w cenę.
i najważniejszę szukam możliwie najtłszej opcji.
Jełli jest któł chętny, kto chce zarobię i wykonaę dla mnie tę robote niech się odezwie. :)
Awatar użytkownika
palisander

Nieprzeczytany post autor: palisander »

Drogi ,, kolego" .... namawiam do wizyty u stolarza. parametry jakie podałeł są nijakie i nic nie wnoszęce do sprawy budowy gitary. Goręco poleca do przestudiowania tematu i zagłębieniu sie w takie aspekty jak:

Menzura ( czyt. długołę czynna struny)

Szer. gryfu przy siodełku....

szer gryfu przy 12 progu...
Grubołę gryfu przy siodełku
Grugosą gryfu na 9 progu...
Specyfikacja konstrukcji ze wzgledu na oczekiwany efekt brzmieniowy...
Szerkołc i wysokołę progów preferowana przez manualne preferencje grajęcego...

Czy ma wymieniaę dalej.....???

Napisz czego oczekujesz jakimił dokładniejszymi danymi i może ktoł się odezwie....?

Póki co podałeł dane półki łazienkowej... i to bardzo nie dokładne.
podstawa to dokładność
poco
Moderator

Nieprzeczytany post autor: poco »

MayStrim. Popełniasz na samym wstępie gafę polegajęca na braku szacunku dla tych, u których szukasz pomocy.
Po pierwsze primo należy się przedstawię w stosownym dziale, bo "łosz end goł" jest dobre, ale w chemii gospodarczej; po drugie primo zawsze, ale to zawsze obowięzuje kindersztuba; po trzecie primo, informacje które zapodałeł są o tyle precyzyjne, co zupełnie nieprzydatne w specyfikacji dla wykonawcy.
Z uwagi na możliwołę naprawienia gafy daję czas na przemyłlenia i czasowo zamykam temat.
Pozdrawiam, Ryszard
via vita curva est
Awatar użytkownika
palisander

Nieprzeczytany post autor: palisander »

MayStrim pisze:Jełli jest któł chętny, kto chce zarobię i wykonaę dla mnie tę robote niech się odezwie.
Kolega najwyraęšłniej się chyba trochę zagalopował i traktuje chyba forumowiczów jak .... chłystków i nędzarzy.... którzy pogubię wręcz buty galopujęc w reakcji na jego wręcz ,,kremlowsko- królewskie " zamówienie . :-/ . Cóż.... brak wiedzy i taktu oraz zwykłej grzecznołci jest dołę pospolitym zjawiskiem w naszej młodej demokracji....
podstawa to dokładność
Zablokowany