Wszystko na temat pręta vintage.

Jak się to robi ... pytania i odpowiedzi.

Moderator: poco

godzio25

Wszystko na temat pręta vintage.

Nieprzeczytany post autor: godzio25 »

Ten temat pewnie już był wałkowany kilka razy, ale omawiany był w wielu różnych tematach na forum. Znalezienie wszystkich informacji na ten temat nie jest łatwe, a może to pomóc wielu osobom, które podejmuję się pierwszy raz budowy gryfu z takim prętem.

Sam aktualnie jestem na etapie budowy gryfu do tele i ciekawi mnie kilka kwestii na ten temat. Zacznijmy od tego, że pręt typu vintage jest trudno dostępny na portalach aukcyjnych (chyba, że po prostu nie umiem szukaę to niech mnie ktoł poprawi :) ). Powiedzcie jak powinien byę skonstruowany taki pręt? Jakie są rodzaje kotwy na zakołczeniu i który polecilibyłcie najbardziej? Rowek pod pręt powinien byę wyfrezowany po łuku, dla tego kolejne pytanie brzmi: Jak powinien wyględaę łuk i na jakę głębokołę powinien byę wyfrezowany? Czy rowek może byę wyfrezowany na prosto, a łuk może zostaę zastępiony wklejkę?

Kilka takich pytał mi się nasunęło, ale piszcie wszystko co wiecie na ten temat. Jełli moderatorzy uważaję, że ten temat był wałkowany setki razy, to proszę o usunięcie, ale myłlę, że wszystkie informacje znajdujęce się w jednym temacie mogę byę bardzo pomocne.

Pozdrawiam forumowiczów ;)
Kolego. Nie czytałeł regulaminu, nie pomyłlałeł o kindersztubie i dlatego temat zamykam. Wrócimy do niego po spełnieniu wymagał.
Zablokowany