lakierowanie - podkład
Moderator: poco
lakierowanie - podkład
Witam!
Mam pytanie odnołnie lakierowania. Czy jełli na na wyszlifowane drewno nałożę bejce to mogę bezpołrednio potem mogę bezpołrednio potem lakierowaę drewno?
Mam pytanie odnołnie lakierowania. Czy jełli na na wyszlifowane drewno nałożę bejce to mogę bezpołrednio potem mogę bezpołrednio potem lakierowaę drewno?
Re: lakierowanie - podkład
Lamerskie pytanie. Polecam zrobię próby.
P
P
Dla tych, którzy poszperali na forum, przewertowali tematycznie sieę, poczytali ze zrozumieniem, a przede wszystkim rozkminili jakę funkcję pełnię i jak się z nimi obchodzię, poszczególne składniki procesu barwienia drewna, to odpowiedęšłjest prosta.
Odpowiadajęc prosto na Twoje pytanie , napiszę - możesz.
Reszta należy i zależy od Ciebie samego.
Pozdrawiam, Ryszard
Odpowiadajęc prosto na Twoje pytanie , napiszę - możesz.
Reszta należy i zależy od Ciebie samego.
Pozdrawiam, Ryszard
via vita curva est
łwietna odpowiedęšłRyszard 
Pozdrawiam.

Pozdrawiam.
lakierowanie to temat rzeka, skęd mamy wiedzieę co masz na myłli? Jaki lakier, jaka bejca i co to znaczy bezpołrednio potem? ęšłĽe jednym pędzlem malujesz bejcę, a za chwilę cięgniesz lakierem? Na forum jest w pigułę postów o lakierowaniu od technik szlachetnych po parszywe lakierobejce. Do wyboru do koloru. Czytaę i próbowaę;)
pozdrowienia
Piotr
Piotr
albertb9. Spodziewałeł się innej (-ych) odpowiedzi?
Jeżeli chcesz się sam zajęę lakierowaniem, to niestety MUSISZ wprowadzię do organizmu multum wiedzy i drugie tyle popraktykowaę. Tak z technikami , jak i gatunkami drewna i rodzajami lakierów.
Ta wiedza, to nie 1/2 l Wyborowej zakupiona w sklepie i dlatego poczytaj, a potem zapytaj konkretnie. Zapewne tyle będzie odpowiedzi, ilu userów, albowiem każdy będzie się podpierał własnym doświadczeniem.
Zapewne masz łwiadomołę, że nauka lakierownia trwa min. 3-lata, praktyka, aby osięgnęę zadowalajęce efekty następne 2; każde wprowadzenie nowego lakieru, nowych narzędzi , materiałów, to od nowa nauka! Nie ma nic stałego. Dlatego , czytaj, czytaj, a potem pytaj.
Podstawowe zasady przygotowania do lakierowania nie uległy zmianie dla wszystkich technik. Różnice będę tylko w tym co i czym chcesz uzyskaę taki to, a taki efekt.
Jeżeli jednak jest to temat jednostkowy, to zleę go fachowcom, a efekt masz murowany i gwarancję wykonawcy.
To nie odstraszanie, a jedynie koleżełska rada.
Pozdrawiam, Ryszard

Jeżeli chcesz się sam zajęę lakierowaniem, to niestety MUSISZ wprowadzię do organizmu multum wiedzy i drugie tyle popraktykowaę. Tak z technikami , jak i gatunkami drewna i rodzajami lakierów.

Ta wiedza, to nie 1/2 l Wyborowej zakupiona w sklepie i dlatego poczytaj, a potem zapytaj konkretnie. Zapewne tyle będzie odpowiedzi, ilu userów, albowiem każdy będzie się podpierał własnym doświadczeniem.
Zapewne masz łwiadomołę, że nauka lakierownia trwa min. 3-lata, praktyka, aby osięgnęę zadowalajęce efekty następne 2; każde wprowadzenie nowego lakieru, nowych narzędzi , materiałów, to od nowa nauka! Nie ma nic stałego. Dlatego , czytaj, czytaj, a potem pytaj.
Podstawowe zasady przygotowania do lakierowania nie uległy zmianie dla wszystkich technik. Różnice będę tylko w tym co i czym chcesz uzyskaę taki to, a taki efekt.
Jeżeli jednak jest to temat jednostkowy, to zleę go fachowcom, a efekt masz murowany i gwarancję wykonawcy.
To nie odstraszanie, a jedynie koleżełska rada.
Pozdrawiam, Ryszard
via vita curva est