pilnie potrzebne nuty dwóch koląd
Moderator: poco
pilnie potrzebne nuty dwóch kolęd
Kiedyś miałem stare opracowania kolęd "A czemuż mój Jezus" i "W Betlejem miełcie" na chór czterogłosowy i przy przeprowadzce się zagubiły.. Może ma ktoł z Was gDzieł nuty tych piełni? Google nie dało rady..
Re: pilnie potrzebne nuty dwóch kolęd
A katabasy w parafii nie mieli, skoro to kolęda? Jak znasz autora, to może on?.
Pozdrawiam, Ryszard
Pozdrawiam, Ryszard
via vita curva est
Autora właśnie nie znam, a kolędy te należę raczej do dawnych. Opracowanie które miałem brzmiało renesansowo..
Wysłałem pytanie do kurii metropolitalnej w Cz-wie o trełci :
Potrzebuję zapisu nutowego, słów i wszystkich danych muzycznych zwięzanych z kolędami wymienionymi w tytule. Jeżeli jest możliwołę uzyskania takich danych , to proszę przesłaę na mój e-mail, lub wskazaę ęšłródło.
Z poważaniem. Ryszard Badowski
kuria@kuriaczestochowa.pl
Ciekawe, co mi odpiszę i czy w ogóle odpiszę.
, bo znajęc ten zakłamany łwiatek obawiam się, że nic nie otrzymam.
Pozdrawiam, Ryszard
Potrzebuję zapisu nutowego, słów i wszystkich danych muzycznych zwięzanych z kolędami wymienionymi w tytule. Jeżeli jest możliwołę uzyskania takich danych , to proszę przesłaę na mój e-mail, lub wskazaę ęšłródło.
Z poważaniem. Ryszard Badowski
kuria@kuriaczestochowa.pl
Ciekawe, co mi odpiszę i czy w ogóle odpiszę.

Pozdrawiam, Ryszard
via vita curva est
O... A to ciekawa próba rozwięzania problemu 
Sam jestem ciekaw czy odpiszę.

Sam jestem ciekaw czy odpiszę.
ęšłĽe ja na to nie wpadłem.. Kiedyś słałem maila w kwestii nut do Franciszkanów i dostałem dokładne opracowanie piełni jaka chciałem
Dzięki 

Temat można zamknęę 
Już dostałem nuty tych kolęd..
"A czemuż mój Jezus" - Michael Pretorius w opracowaniu Piotra Pałki
"W Betlejem miełcie" - Melodia tradycyjna w opracowaniu Pawła Bębenka

Już dostałem nuty tych kolęd..
"A czemuż mój Jezus" - Michael Pretorius w opracowaniu Piotra Pałki
"W Betlejem miełcie" - Melodia tradycyjna w opracowaniu Pawła Bębenka
Do mnie nie raczyli odpowiedzieę . To są dla mnie spasione wieprze odpędzajęcy wiernych od wiary, ukierunkowani jedynie na robienie kasy. Dlatego ich nie cierpię, jak dżumy.
Przynajmniej napisali by - spadaj na drzewo i nie zawracaj gitary, ale na to ich nie staę.
Pewnie w jakiejł parafii było by prędzej, ale nie utrzymuję z żadnę kontaktów i prawdę mówięc wcale się o to nie staram.
Pozdrawiam, Ryszard
Przynajmniej napisali by - spadaj na drzewo i nie zawracaj gitary, ale na to ich nie staę.
Pewnie w jakiejł parafii było by prędzej, ale nie utrzymuję z żadnę kontaktów i prawdę mówięc wcale się o to nie staram.
Pozdrawiam, Ryszard
via vita curva est
Ja dostałem od znajomych z którymi kiedyś grałem.
Dużo nut jest w bibliotece http://www.caecilianum.eu/ w ich bibliotece, ale teraz coś biblioteka nie chce działaę.
W Częstochowie kilka lat temu dokopali się do dawnych nieznanych gremium muzycznemu kompozytorów. Kler się tym nie interesuje. Lepiej skontaktowaę się z organistę lub przez biuro Festiwalu Gaude Mater
Tak jakby ktoł miał kiedyś ochotę 
W kwestii Pałki i Bębenka, działaję przy krakowskich Dominikanach jest tam jeszcze niejaki Kusz. Cała trójka robi łwietne aranże i fajne tworzę utworki - polecam
Dużo nut jest w bibliotece http://www.caecilianum.eu/ w ich bibliotece, ale teraz coś biblioteka nie chce działaę.
W Częstochowie kilka lat temu dokopali się do dawnych nieznanych gremium muzycznemu kompozytorów. Kler się tym nie interesuje. Lepiej skontaktowaę się z organistę lub przez biuro Festiwalu Gaude Mater

W kwestii Pałki i Bębenka, działaję przy krakowskich Dominikanach jest tam jeszcze niejaki Kusz. Cała trójka robi łwietne aranże i fajne tworzę utworki - polecam