Wpadła mi w ręce gitara, w której zamontowany jest mostek typu Kahler, ale jakił patafian potraktował go od spodu gumówkę jak na foto. Czy można go jeszcze uratowaę, frezowanie nie za bardzo ponieważ wyjdzie ołka siodełek?! Mocowany jest ten mostek na łrubach tak jak mostki Tune o Matic?
Dodatkowo w gryfie pręt wypchnęł na środku listewkę załlepiajęcę, czy dobrze dedukuję, że trzeba usunęę starę i dorobię nowę?!
Nie wiem, co tam może byę spieprzone w tym mostku. łlady po użyciu jakiegoł urzędzenia szlifujęcego tylko są i nic poza tym.
Chcesz się ich pozbyę, to rozmontuj całołę na częłci i pilnikiem, na papierze łciernym , ręcznie wyrównaj te rysy. A przecież ich i tak nie będzie widaę, więc nie za bardzo widzę potrzebę.
Co do pręta wypychajęcego załlepkę, to też coś mi tu nie leży.
Wypchnięcie takie jest prawie niemożliwe, chyba, że od nowołci było nie wklejone lub słabo wklejone. Może też byę skutkiem złego wklejenia przez poprzedniego naprawiajęcego - też wymieniał załlepkę.
Jeżeli pręt reguluje,załlepka nie wykonuje ruchów, to zostaw to w spokoju. Wymienię zawsze zdężysz.
Pozdrawiam, Ryszard
poco pisze:Nie wiem, co tam może byę spieprzone w tym mostku. łlady po użyciu jakiegoł urzędzenia szlifujęcego tylko są i nic poza tym.
Pozdrawiam, Ryszard
Boję się, że nie będzie ten mostek "siedział " tak jak powinien na łrubach?!
darek pisze:Między którymi progami ten skunks wyszedł?