Tematy lutnicze o instrumentach smyczkowych i itd

Tutaj czekamy na waszę inicjatywę...To co powinno byę a niema , to co jest a nie powinno byę etc.

Moderator: poco

RyszardK

Tematy lutnicze o instrumentach smyczkowych i itd

Nieprzeczytany post autor: RyszardK »

Witam!
Moim zdaniem należałoby poprosię Wydział Lutnictwa Akademii Muzycznej w Poznaniu o wsparcie w tematach budowy instrumentów klasycznych, bo były pytania, a nie ma profesjonalnych odpowiedzi. Ja jestem zainteresowany raczej instrumentami elektrycznymi, ale jako że forum jest o tematyce lutniczej to zauważam że obecnie nie ma tu informacji dla osób, które chcę zbudowaę instrument klasyczny, jakęł lutnię, lub coś naprawię. To na pewno rozrusza forum. Wystarczyłby jakił student...chodzi o teorię.
Następnę sprawę są łmieci na forum i trochę bałaganu, ale to zawsze można poprawię...
Mało też jest informacji o strunach, mostkach, kluczach, przystawkach.

Pozdrawiam,
R
-=M'M=-

Nieprzeczytany post autor: -=M'M=- »

w tym roku zamierzam startowaę na akademie do Poznania właśnie na ten kierunek (wczełniej mnie nie przyjęli), jak mnie przyjmę to chętnie służę radę :D
donkirk24

Nieprzeczytany post autor: donkirk24 »

a właśnie jakie liceum trzeba skołczyę że by iłę do poznania na akademie i budowę klasyków??(jbc to to dla brata)
-=M'M=-

Nieprzeczytany post autor: -=M'M=- »

nie wiem jakie liceum trzeba skołczyę, ja jestem po liceum plastycznym, po snycerstwie.
tam nie ma wymogów co do liceum, trzeba mieę zbudowany conajmniej jeden instrument i najlepiej jakby to były skrzypce, dlatego teraz robie skrzypce :)
ODPOWIEDZ