Bejca kryjąca
Moderator: poco
Bejca kryjęca
Posiadam drewno o nieciekawym rysunku słoi chciałbym ów rysunek zamaskowaę. Ze względu na to że nie chciałbym nakładaę jakił grubych warstw farby/lakieru itp. i chciałbym aby instrument miał dołę matowy, w miarę naturalny wyględ, myłlałem o jakiejł bejcy kryjęcej. Bejca też pasowałaby mi ze względu na łatwołę nakładania. Z tego co wyczytałem na forum dopuszcza się nakładanie bejcy pod lakier, zastanawia mnie jednak czy produkt typu np "bejca kryjęca - drewnochron" zamaskuje mi rysunek drewna i czy nie wpłynie zbyt negatywnie na brzmienie? a może ktoł ma inny pomysł jak rozwięzaę ten problem? Za odpowiedzi z góry dziękuję 

-
Re: Bejca kryjęca
Jakie drewno na jaki instrument,ja na akustyka miałem drewno z palet ,pomalowałem raz nitrem i na to lakier do wyboru.Pozdrawiam Jacol.
Re: Bejca kryjęca
Koledzy! Drewnochron, to jest na płoty, a nie na instrumenty!
Przestałcie/-my dywagowaę na bzdurne tematy!
Chcesz, to maluj nawet olejnę lub lepikiem, bo czarny i się ładnie błyszczy, to Twoja sprawa, ale nie zapodawaę więcej takich tematów, bo będę po prostu usuwane.
Pozdrawiam, Ryszard

Przestałcie/-my dywagowaę na bzdurne tematy!
Chcesz, to maluj nawet olejnę lub lepikiem, bo czarny i się ładnie błyszczy, to Twoja sprawa, ale nie zapodawaę więcej takich tematów, bo będę po prostu usuwane.
Pozdrawiam, Ryszard
via vita curva est