Zlecą wykonanie kopii Fendera
Moderator: Jan
Zlecę wykonanie kopii Fendera
Witam, poszukuje lutnika który wykona kopie Fendera Stratocastera dobrej jakołci , interesuje mnie dokładna kopia - z logo na główce, ponieważ nie jestem w stanie znaleźć choęby przyzwoitego nowego Strata w Polsce w rozsądnej cenie po tych podwyżkach.
Jak to możliwe że rok temu Fender David Gilmour Custom Shop kosztował 11 tył nowy, a dził kosztuje 19 tył ?
Proszę o ewentualne propozycję współpracy na maila, lub polecenie pracowni która może take zlecenie wykonaę.
dawidciemiega@gmail.com
Dziękuję
Jak to możliwe że rok temu Fender David Gilmour Custom Shop kosztował 11 tył nowy, a dził kosztuje 19 tył ?
Proszę o ewentualne propozycję współpracy na maila, lub polecenie pracowni która może take zlecenie wykonaę.
dawidciemiega@gmail.com
Dziękuję
Ostatnio zmieniony 2017-01-21, 00:00 przez echoes, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Zlecę wykonanie kopii Fendera
Witam,
Kolega powinien najpierw poszukaę odpowiedniego działu i się w nim przywitaę
Pozdrawiam,
Piotr
Kolega powinien najpierw poszukaę odpowiedniego działu i się w nim przywitaę

Pozdrawiam,
Piotr
Kolega Piotrek to nie ma włałciwego podejłcia do klienta:)
https://www.youtube.com/watch?v=YcIeJp2ar0E
https://www.youtube.com/watch?v=YcIeJp2ar0E
pozdrowienia
Piotr
Piotr
Witaj!echoes pisze:Witam, poszukuje lutnika który wykona kopie Fendera Stratocastera dobrej jakołci , interesuje mnie dokładna kopia - z logo na główce...
Ale z tego co napisałeł chcesz by ktoł zrobił podróbę gitary a to jest przestępstwo. Nie żebym się czepiał ale jełli ja bym "chorował" na Fendera to bym kupił Fendera i tyle. A jełli bym chciał mieę dobra gitarę, to bym szukał tej jedynej dla siebie bez względu na logo. Wybacz krótki wywód, ale równolegle toczy się wętek o tematyce paralelnej.

Masz rację , owszem.
Ja mam już kilka Fenderów w swojej kolekcji. Gram od 17 lat.
Aktualnie sprzedawane gitary są coraz gorszej jakołci a ich ceny nie maję nic wspólnego z jakołcię, jest problem z dostępnołcię itd itd , nie ma mowy o tym żeby w Polsce sobie przebieraę w modelach i wybraę ten jedyny dla siebie , o czym Ty w ogóle mówisz
widziałeł żebył w jakimł sklepie było kilka topowych modeli Fendera do wyboru i koloru ? , niektórych wersji w ogóle tutaj w życiu nie zobaczysz. Ja potrzebuje do kolekcji jednę gitarę, a ponieważ gram tylko na Fenderach, to chce żeby był to też Fender i już. Nie interesuje mnie czy to przestępstwo czy nie , skoro nie ma możliwołci zakupu w sklepie. Kiedy kupowałem ostatni model - czas zamówienia wyniósł 5 miesięcy poprzez dystrybutora, przychodzi jedna sztuka i musisz ję kupię bo płacisz zaliczkę, dzięki za takie coś..
Ja mam już kilka Fenderów w swojej kolekcji. Gram od 17 lat.
Aktualnie sprzedawane gitary są coraz gorszej jakołci a ich ceny nie maję nic wspólnego z jakołcię, jest problem z dostępnołcię itd itd , nie ma mowy o tym żeby w Polsce sobie przebieraę w modelach i wybraę ten jedyny dla siebie , o czym Ty w ogóle mówisz

A reszta to fendery czy tak jak ten, którego jeszcze nie ma? Bo to nie będzie fender.Ja potrzebuje do kolekcji jednę gitarę, a ponieważ gram tylko na Fenderach, to chce żeby był to też Fender i już.
pozdrowienia
Piotr
Piotr
Reszta to Fendery kupione oryginalnie/używane od kolekcjonerów. Niektóre sprzed wielu lat - porzędne gitary, mam amerykałskie, mam japołskie, mam meksykałskie. Mam wielki sentyment do Fendera , ale to co obecne robi ta firma to skandal, tak samo jak Canon - skołczył się czas solidnego sprzętu , teraz albo płacisz fortunę za coś hie-end albo kupujesz dziadostwo.
Aha - i nie mówcie mi że gitara musi byę wybrana ta jedna jedyna, bo mnie to łmieszy zwyczajnie. Nie ma czegoś takiego. Gitara ma byę dobrze wykonana, starannie i solidnie i to wszystko. Miałem okazję rozmawiaę osobiłcie z Davidem Gilmourem , tak jak i wielu innych łwietnych gitarzystów mówi - jełli potrafisz graę, to wystarczy Ci dobrze zrobiona gitara w której wszystko jest jak należy. Kultowy Black Strat Gilmoura wcale nie był i nie jest jakimł wyjętkowym Fenderem , ale ludzie zrobili z tego jakił kult.
Aha - i nie mówcie mi że gitara musi byę wybrana ta jedna jedyna, bo mnie to łmieszy zwyczajnie. Nie ma czegoś takiego. Gitara ma byę dobrze wykonana, starannie i solidnie i to wszystko. Miałem okazję rozmawiaę osobiłcie z Davidem Gilmourem , tak jak i wielu innych łwietnych gitarzystów mówi - jełli potrafisz graę, to wystarczy Ci dobrze zrobiona gitara w której wszystko jest jak należy. Kultowy Black Strat Gilmoura wcale nie był i nie jest jakimł wyjętkowym Fenderem , ale ludzie zrobili z tego jakił kult.
Tak i owszem to łwięta prawda. Jak ktoł umie graę, to zagra na wszystkim. Tylko, czy gra na każdym z tych instrumentów sprawi mu takę samę frajdę? Czy będzie to odpowiednie brzmienie, dostosowane do preferencji grajęcego i stylu muzyki (np)? Czy gitara będzie "leżeę w dłoni" tak jak się lubi?echoes pisze:...Aha - i nie mówcie mi że gitara musi byę wybrana ta jedna jedyna, bo mnie to łmieszy zwyczajnie. Nie ma czegoś takiego. Gitara ma byę dobrze wykonana, starannie i solidnie i to wszystko. Miałem okazję rozmawiaę osobiłcie z Davidem Gilmourem , tak jak i wielu innych łwietnych gitarzystów mówi - jełli potrafisz graę, to wystarczy Ci dobrze zrobiona gitara w której wszystko jest jak należy...
Aby nie szukaę za daleko i zbyt dużo nie pisaę to: Dlaczego akurat fender a nie na przykład ibanez, lub gibson? Przecież oni też robię dobre gitary...
Podsumowujęc: Może nie ta jedna jedyna, ale na pewno nie każda.
Panowie. Zaczyna się dyskusja tt. wyższołci...
Człowiek ma problem. Pomóżcie
Mnie się ciłnie na usta tylko jedno imię zakręconego na Fendery.
Ale jełli sam się nie odezwie to milczę â?ł
Bardziej interesuje mnie jak autor wyobraża sobie tę kopię.
Bo np polski jesion to nie to samo co amerykałski, itp itd.
Ja finalnie w obu gitarach widzę dużo różnic i to bynajmniej nie w wyględzie.
Człowiek ma problem. Pomóżcie

Mnie się ciłnie na usta tylko jedno imię zakręconego na Fendery.
Ale jełli sam się nie odezwie to milczę â?ł
Bardziej interesuje mnie jak autor wyobraża sobie tę kopię.
Bo np polski jesion to nie to samo co amerykałski, itp itd.
Ja finalnie w obu gitarach widzę dużo różnic i to bynajmniej nie w wyględzie.
No właśnie Piotr - tu jest problem. Której to gitary dobrej jakołci kopia miałaby byę wykonana. Przecież fanderów (różnych modeli) dobrej jakołci jest pewnie cała masa.Witam, poszukuje lutnika który wykona kopie Fendera Stratocastera dobrej jakołci
pozdrowienia
Piotr
Piotr
Przecież materiały to nie problem.. jeżeli klient płaci, to nie ma problemu z zakupem jesionu bagiennego, olchy, czy też dowolnego drewna, które sobie zażyczy. To samo z osprzętem.. chce najwyższej klasy - proszę bardzo. Tylko to nie będzie Fender. To będzie co najwyżej replika, kopia.. gitara typu stratocaster. Chcesz Fendera, to kup Fendera. ęšłĽadna naklejka nie zrobi z instrumentu oryginalnego produktu.
Oczywiłcie znajdziesz bez większego problemu pracownię, która takę gitarę wykona.
T.
Oczywiłcie znajdziesz bez większego problemu pracownię, która takę gitarę wykona.
T.
Włałnie, i Darek ujęł to włałciwie.
Nawet jełli ktoł sobie życzy kopię jakiejł gitary. A autor wętku sam mówi, że dostęp do niej jest "żaden"
To jak ję wykonaę?
Sieę pełna jest standardowych wymiarów, ale autoryzowane modele to inna bajka.
Wystarczy niewłałciwy profil gryfu i zleceniodawca może oddawaj kasą.
Nawet jełli ktoł sobie życzy kopię jakiejł gitary. A autor wętku sam mówi, że dostęp do niej jest "żaden"
To jak ję wykonaę?
Sieę pełna jest standardowych wymiarów, ale autoryzowane modele to inna bajka.
Wystarczy niewłałciwy profil gryfu i zleceniodawca może oddawaj kasą.
Jak się domyłlam, to chodzi o 'David Gilmour Custom Shop'.
Dziwi mnie tylko to że autor tematu w poszukiwaniach ogranicza się do Polski, przecież w przypadku instrumentu za kilkanałcie tysięcy koszt wybrania się do jakiegoł 'sklepiku osiedlowego' w Berlinie lub Londynie raczej nie przeraża.
No chyba że rzeczywiłcie chodzi o to aby ten instrument dobrze wyględał w kolekcji i udawał strata. Ja tam się nie znam, ale do zrobienia idealnej kopii, to chyba trzeba by było mieę oryginał pod rękę żeby wyłapaę wszystkie niuanse np. profil gryfu o którym wspomniał Popik.
Dziwi mnie tylko to że autor tematu w poszukiwaniach ogranicza się do Polski, przecież w przypadku instrumentu za kilkanałcie tysięcy koszt wybrania się do jakiegoł 'sklepiku osiedlowego' w Berlinie lub Londynie raczej nie przeraża.
No chyba że rzeczywiłcie chodzi o to aby ten instrument dobrze wyględał w kolekcji i udawał strata. Ja tam się nie znam, ale do zrobienia idealnej kopii, to chyba trzeba by było mieę oryginał pod rękę żeby wyłapaę wszystkie niuanse np. profil gryfu o którym wspomniał Popik.
A to nie można nawięzaę kontaktu bezpołrednio z kimł z Fendera, i zrobię sobie gitary na zamówienie? Może ja naiwny jestem, ale jakbym "chorował" na konkretny model i MUSIAłBY byę z konkretnym logo i do tego najlepiej wyprodukowany "tymi" rękami, oczywiłcie do tego musiałoby mnie byę staę (taki szczegół) to bym uderzy do ęšłródła, a nie szukał imitacji z nakleję na główce.

pozdrowienia
Piotr
Piotr