Jestem tu nowy i chciał bym trochę opowiedzieę czemu dołęczyłem do tego forum.
W tym momencie mam 16 lat a na gitarze (klasycznej,akustycznej) uczę się graę od 6 roku życia.Od pewnego czasu chodzi za mnę pomysł stworzenia mojego własnego instrumentu,nie musi to byę gitara tylko coś co będzie instrumentem strunowym szarpanym. Poza tym chciał bym nabyę jakęł wiedzę ,która umożliwi mi w przyszłołci naprawianie moich instrumentów. W dodatku mam skrzypce ,które są w mojej rodzinie od stu lat jak nie więcej, ale prawie nic o nich nie wiadomo. I może wy mi pomożecie Panowie w dowiedzeniu się czegoś na ich temat?
Dzieł dobry.
Moderator: Jan
Re: Dzieł dobry.
Skoro już tu zawitałeł, toł kolego łwiadom praw i obowięzków.
A zatem, "zacznij od Bacha", czyli lektura, lektura i jeszcze raz lektura, a potem bach! i robisz instrument.
Pozdrawiam, Ryszard
A zatem, "zacznij od Bacha", czyli lektura, lektura i jeszcze raz lektura, a potem bach! i robisz instrument.
Pozdrawiam, Ryszard
via vita curva est
https://www.forumlutnicze.pl/viewtopic.php?f=30&t=3678Witt pisze:W dodatku mam skrzypce ,które są w mojej rodzinie od stu lat jak nie więcej, ale prawie nic o nich nie wiadomo. I może wy mi pomożecie Panowie w dowiedzeniu się czegoś na ich temat?
Skrzypce â?? przyrzÄd do Ĺaskotania wnÄ
trza ucha za pomocÄ tarcia koĹskiego ogona o wnÄ
trznoĹci barana.
Alternatywnie, to można zakupię obrobione podzespoły i wykonaę własnego składaka. Metoda z zakupami to byłaby: "zacznij od Handla".poco pisze:"zacznij od Bacha", czyli lektura, lektura i jeszcze raz lektura, a potem bach! i robisz instrument.

Skrzypce â?? przyrzÄd do Ĺaskotania wnÄ
trza ucha za pomocÄ tarcia koĹskiego ogona o wnÄ
trznoĹci barana.