Witam wszystkich

Tu możesz się przywitaę i przedstawię (wymagane)

Moderator: Jan

Awatar użytkownika
jacenty

Witam wszystkich

Nieprzeczytany post autor: jacenty »

Witam wszystkich, jestem tu nowy ale zaględam tu już od jakiegoł czasu. Gram na kopiach Telecastera ale nie wystarczaję mi fabryczne chiłskie gitary i przyszła pora na robiony instrument.Zamówiłem już nawet sezonowany jesion u jednego gołcia z Krakowa i zamierzam dłubaę. Postaram się jak najwięcej zrobię samemu. Chociaż klucze i pare drobiazgów pewnie dokupię, wiadomo.

pozdrawiam, Jacek
Awatar użytkownika
molu

Re: Witam wszystkich

Nieprzeczytany post autor: molu »

Czełę jacenty.

T.
Awatar użytkownika
PiotrCh

Nieprzeczytany post autor: PiotrCh »

Witaj :)
Telecastery tu w modzie:) Nawet kiedyś ktoł tu ukuł okrełlenie - pierwszotelecasterowiec ;) Działaj i pokazuj postępy.
pozdrowienia
Piotr
popik10

Nieprzeczytany post autor: popik10 »

Odłóż tego jesiona na bok i kup dechę "niesezonowanej" sosny w Castoramie.
Przeęwicz w odpowiednim dziale swoje zdolnołci i bierz się za dobry materiał.
A w ogóle to witamy 😁
poco
Moderator

Nieprzeczytany post autor: poco »

Witam na forum.
Już po pierwszych słowach powitania masz przedsmak tego, co Cię czeka ;-) :-D . C :-D czytasz forum, zatem "było przywyknęę". :-D
Pozdrawiam, Ryszard
via vita curva est
Awatar użytkownika
jacenty

Nieprzeczytany post autor: jacenty »

Dzięki za miłe przyjecie. W głowie mam pełno pomysłów, to się może nie skołczyę na jednej gitarze :p muszę to wszystko uporzędkowaę. Wszystkich pomysłów też nie można władowaę w jeden projekt. Idea musi byę! Nie jestem lutnikiem raczej majsterkowiczem mam warsztat moto. Narzędzi mam sporo ale dokupie jeszcze frezarkę do drewna. Przejrzałem swoje materiały i sosny, łwierka i modrzewia mam pełno, znalazłem też jakieł kawałki mahoniu. Byłem pewien, że mam też dęb ale nie mogę znaleźć. coś z tego będe lepił. Na pewno porobię próby nowych frezów jak zabieraję materiał. Ale to trochę potrwa. Wczoraj rozkraczyło mi się w trasie auto. Naprawiłem na parkingu w łniegu i z przygodami dotarłem nad ranem do domu. Mam teraz nieprzewidziane dodatkowe wydatki. A już się przymierzałem do zakupu wzmacniacza...więc wszystko będzie pomału. Na Youtube oględałem dużo filmików i widzę, że sporo ludzi robi chałupniczo instrumenty. Można podpatrzyę różne patenty i coś się doszkolię. Telecaster faktycznie jest dosyę prosty i to może byę ułatwienie na poczętek.
Gram amatorsko w domu, kiedyś coś tam próbowałem za młodu.
ODPOWIEDZ