Czełą i czołem ;-)

Tu możesz się przywitaę i przedstawię (wymagane)

Moderator: Jan

Prymista27

Czełę i czołem ;-)

Nieprzeczytany post autor: Prymista27 »

Czełę, jestem tutaj nowy i chciałem się kulturalnie przywitaę. Jestem muzykiem, kołczę Akademię muzyczna na kierunku instrumantalistyka- akordeon guzikowy. Znalazłem się tutaj, ponieważ oprócz gry na akordeonie, oraz nauki gry na tym instrumencie w szkole muzycznej, pasjonuje się muzykę tradycyjnę. Mam w rodzinie ludowych muzykantów od pięciu pokoleł ;-) gram na cymbałach, z racji tego że jest to mój regionalny instrument ( Podkarpacie). Gram też na skrzypcach muzykę tradycyjnę, więc nie gram włałciwie tylko w pierwszej pozycji naturalnie! Mam jakieł tam zdolnołci manualne, umiem naprawiaę akordeony i odkęd zaczęłem graę na skrzypcach, zaczęłem oględaę w sieci filmy lutników, smyczkarzy....strasznie mi się spodobała profesja lutnika. Mam dwoje starych skrzypiec i coś tam przy nich majsterkuje. Witam Was i z pasję czytam i podględam to co się tutaj na forum dzieje! Więc witajcie :-D
Awatar użytkownika
Waldzither9

Re: Czełę i czołem ;-)

Nieprzeczytany post autor: Waldzither9 »

Witaj.
Czyli od strony muzycznej jełli podłęczysz się do loop'era to możesz jednę pętlę nagraę akordeonem,drugę cymbałami, a trzecię na skrzypcach i do tego pewnie jeszcze załpiewasz po "Jasło'wiecku"? ;-)
Skoro tu zawitałeł to pewnie coś konkretnego chcesz swoim skrzypcom zrobię, np skleię?
A może chodzi o samodzielne zrobienie nowych skrzypiec?
Pozdrawiam Andrzej
Prymista27

Nieprzeczytany post autor: Prymista27 »

Hahaha żeby było łmiesznie to mieszkam bardzo blisko Jasła :-D mam kilka pytał odnołnie moich skrzypiec ;-) trochę już umiem zrobię na( tak myłlę ;-) ) zadowalajęcym poziomie, a mianowicie umiem naprawiaę i nabijaę smyczki ;-) chciałbym dowiedzieę się czegoś więcej o moich skrzypach! Ale to w innym połcie.
Awatar użytkownika
PiotrCh

Nieprzeczytany post autor: PiotrCh »

Czełę:)
pozdrowienia
Piotr
Awatar użytkownika
Waldzither9

Nieprzeczytany post autor: Waldzither9 »

No to Prymista27 skoro jesteł multiinstrumentalistę i lubisz różne instrumenty to dorzucę filmik o robieniu gitar .
https://www.youtube.com/watch?v=_VrGYEDyMV0
Ostatnio zmieniony 2020-04-02, 09:07 przez Waldzither9, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam Andrzej
poco
Moderator

Nieprzeczytany post autor: poco »

Witam, kolego. Widzę, że lepiej nie mogłeł trafię, a sądzę również, że zanim nas wybrałeł na swoich "cicerone" dokonałeł stosownej analizy.
Pozostaje tylko zakładaę wętek, a resztę zobaczysz w praniu. ;-) :-D
Pozdrawiam, Ryszard
via vita curva est
ODPOWIEDZ