Witajcie
Moderator: Jan
-
Witajcie
Witam wszystkich. 

Re: Witajcie
Witam nowego kolegę !
Oprócz nicku, to jeszcze coś masz, czym się będziesz dzielił z nami?
Miło będzie wszystkim, jak coś o sobie napiszesz. Wtedy mamy łatwiejsze zadanie przy kontaktach na temat., Ale ...
Pozdrawiam, Ryszard

Miło będzie wszystkim, jak coś o sobie napiszesz. Wtedy mamy łatwiejsze zadanie przy kontaktach na temat., Ale ...
Pozdrawiam, Ryszard
via vita curva est
-
Nazywam się Maciej i swoję przygodę z gitarami i ogólnie z lutnictwem zaczęłem od wymienionej w nicku gitary. Najpierw nie działała, potem ję naprawiłem
. W międzyczasie zdobyłem Yamahę Pacificę 012 i muszę przyznaę, że się różnię wieloma rzeczami (nie tylko wiekiem i wyględem
). Poza tym zajmuję się amatorsko budowę gitar, choę nie zrobiłem ich wiele. Jeszcze muszę się w tej dziedzinie trochę podszkolię. Pozdrawiam.

Pozdrawiam 

-
Niestety podczas przeprowadzki gDzieł mi się zawieruszyły i nie mam jak im zrobię zdjęę. Dołę dawno je zrobiłem i muszę przyznaę się, że były to bardziej prototypy niż pełnoprawne gitary. Jednak myłlę zbudowaę następnę i z tej prawdopodobnie zdjęcia już będę
.

Pozdrawiam 

- Waldzither9
Witaj Macieju,
W instrumentach 40 lat+ problemy z kluczami to standard, niestety wizja że ktoł połamał gitarę i sprzedaje dobre klucze od połamanej do nieczęste zjawisko.Chyba w grę wchodzi dorabianie a to kosztuje. Ewentualnie kanibalizm jełli inne Jolany miały takie same łlimaki, bo podrobię główkę każdy kolekcjoner potrafi.
W instrumentach 40 lat+ problemy z kluczami to standard, niestety wizja że ktoł połamał gitarę i sprzedaje dobre klucze od połamanej do nieczęste zjawisko.Chyba w grę wchodzi dorabianie a to kosztuje. Ewentualnie kanibalizm jełli inne Jolany miały takie same łlimaki, bo podrobię główkę każdy kolekcjoner potrafi.
Pozdrawiam Andrzej
-
Na chwilę obecnę przerobiłem klucz z całkiem innej gitary tak aby pasował do Jolany. Lecz i tak poszukuję oryginalnego, gdyż takie smaczki dodaję charakteru, no i oczywiłcie podwyższaję wartołę. A tak swoję drogę mam ten klucz i to nawet z tej gitary tylko, że główka jest oderwana od łlimaka i nie wiem czy da się to naprawię.
Pozdrawiam 

Załóż temat w stosownych działach, a klucz lub metoda się znajdzie.
Pozdrawiam, Ryszard
Pozdrawiam, Ryszard
via vita curva est