Alternatywe materiały na podstrunnice (Modulus)

Opisy interesujęcych rozwięzań , komentarze tychże itd...

Moderator: Jan

Awatar użytkownika
jag900

Alternatywe materiały na podstrunnice (Modulus)

Nieprzeczytany post autor: jag900 »

Czełę, na stronie Modulus Graphite producent jako materiał wykorzystany na podstrunnice podaje "phenolic". Domyłlam się że chodzi o żywice fenolowę (?) która wykorzystywana jest do produkcji tworzyw sztucznych. Czy ktoł orientuje się co to jest za materiał i czy można taki dostaę w pl? :-D
Inny producent basów z gryfem z włókna węglowego jako materiał podstrunnicy podaje "grafitex'...
Czy znacie jakieł tworzywa sztuczne używane do produkcji podstrunnic?
popik10

Re: Alternatywe materiały na podstrunnice (Modulus)

Nieprzeczytany post autor: popik10 »

Tak, Parker robi z czystego węgla, tzn. nie dokładnie, lipę pokrywa węglem. Lita węglowa podstrunnica byłę by bardzo ciężka i droga.
Możesz poeksperymentowaę z laminatami kompozytami drewniano węglowymi. To bardzo dobry materiał taki sandwich. Kiedyś miałem zamiar przetestowaę rozwięzanie ale jakoł tak zeszło. 3 warstwy obłogu i wykończenie zewnętrzne i międzywarstwowe z węgla. Trzeba to robię w formie i najlepiej w technologii infuzji. No i lepiej używaę tkanin rowingowych s nie przeplatanych.
Awatar użytkownika
jakze

Nieprzeczytany post autor: jakze »

Ja mam hollow body HJ500 z podstrunnicę z kompozytu hebanowego https://magazyngitarzysta.pl/sprzet/tes ... 3474-hj500. Hagstrom stosuje te podstrunnice w wszystkich współczesnych modelach. Dodatkowa ciekawostkę jest, że maję opatentowany przez SAAB pręt napinajęcy http://www.hagstrom.org.uk/expander_stretcher.htm

Kolego, nie zwróciłem wczełniej uwagi, ale nie przestrzegasz REGULAMINU i każdy Twój następny post będzie wyrzucany do kosza. poco
Awatar użytkownika
Piniu
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Piniu »

Tak,znamy ten pret.

Wysłane z Note10+ przy użyciu Tapatalka

ODPOWIEDZ