Witam
W wyniku wypadku w domu, doszło do uszkodzenia mojej wyjętkowej dla mnie gitary, chcę zlecię jej renowacje bez względu na koszty, ponieważ dostałem ję od basisty Pink Floyd i ma dla mnie dużę wartołę sentymentalnę.
Gitara była w stanie idealnym, doznała obecnie kilku solidnych uszkodzeł lakieru i będzie wymagała przelakierowania.
Ale doznała też uszkodzenia podstrunnicy i chciałbym aby ktoł dokonał wymiany podstrunnicy - chciałbym żeby była nowa. Jest to model z ptakami na gryfie, więc będzie konieczna reprodukcja. Gryf jest wklejany w korpus.
Szukam najlepszej pracowni lutniczej która mogłaby podjęę się tego zadania, interesuje mnie wyłęcznie ktoł z dużym doświadczeniem i dorobkiem zawodowym. Bardzo proszę o pomoc, gdzie i kto mógłby się tego podjęę, może byę również poza Polskę.
Zlecą renowacje gitary PRS
Moderator: Jan
- SebastianL
Re: Zlecę renowacje gitary PRS
Niestety nie potrafię wskazaę konkretnych miejsc do naprawy, ponieważ nigdy nie korzystałem z usług lutników, a trochę ich jest i są tacy z dobrę renomę i dużym dorobkiem. Sędzę że nie ma potrzeby szukaę poza Polskę. Gdyby to był jakił mało popularny instrument to prędzej, ale to gitara elektryczna, więc w tym temacie siedzi najwięcej lutników.
A z ciekawołci, czy mógłbył pokazaę zdjęcia przedstawiajęce uszkodzenia?
A z ciekawołci, czy mógłbył pokazaę zdjęcia przedstawiajęce uszkodzenia?