Jak wspomniałem w swoim powitalnym połcie, moim pierwszym planem jest podrasowanie mojego Squiera Precla, (dokładnie tego):
https://shop.fender.com/en-PL/squier-el ... l?rl=en_US
Od strony technicznej planuję wymienięĂ mostek na Hipshot Kickass w wersji niklowanej - jełli tylko znowu pojawi się w Europie (wyględa na to, że Covid "zeżarł" wszystkie europejskie zapasy).
Natomiast od strony estetycznej myłlę o zastępieniu pickguarda czymł bardziej naturalnym - tak się składa, że mam słabołę do słojów drewna. Myłlałem, o zrobieniu trzywarstwowej sklejki (oryginalny pickguard to "kanapka" z plastiku). Wstępny plan to klon barwiony na czarno + klon naturalny (tak jak podstrunnica) a na wierzch fornir z hebanu. Wszystko wstępnie planuję zabezpieczyę tężejęcym olejem, np. TruOil i wypolerowaę.
Czy to ma sens? Robił ktołĂ coś podobnego i mu wyszło?
Drewniany pickguard z fornirowej "kanapki"
Moderator: poco
- Sceadugenga
- SebastianL
Re: Drewniany pickguard z fornirowej "kanapki"
Możesz taki laminat zrobię, o ile znajdziesz arkusze o odpowiednich wymiarach. Na allegro jest tego dołę sporo w sprzedaży detalicznej (naturalne, egzotyczne itp.), jednak zwykle maję one rozmiar kartki A4, który może okazaę się zbyt mały. Pierw musisz znaleźć ofertę odpowiednich arkuszy.
Warto też wzięę pod uwagę, że forniry zwykle maję 0,5 mm, a taka płyta powinna mieę pewnie z 2,5 mm. Będziesz musiał więc zrobię więcej warstw, przykładowo czerł/czerł/biel/biel/heban.
Warto też wzięę pod uwagę, że forniry zwykle maję 0,5 mm, a taka płyta powinna mieę pewnie z 2,5 mm. Będziesz musiał więc zrobię więcej warstw, przykładowo czerł/czerł/biel/biel/heban.