Piękna realizacja! Gratulacje! Nie grałem jeszcze na elektrycznym ukulele

(Czy Adam Gajda, to ten sympatyczny stand-uper, czy zbieżność nazwisk przypadkowa?).
Widzę, że przetwornik taki, jak w telecasterach przy gryfie. Bardzo jestem ciekaw, czy gdzieś da się posłuchać jak to gra?
Ja generalnie najwięcej pocinam na standardowych gitarach i basie, ale zawsze miałem słabość do "krótkomezurowców". Oto moja cała obecna kolekcja
Dwa ukulele sopranowe od Mahalo (modele z 2010 i 2020 roku), mahoniowe "guitalele" Eagletone Guitarrita Acajou oraz najdziwniejszy wynalazek, jaki posiadam - oryginalnie nazywało się to-to Small Foot by Legler (firma zabawkowa z Niemiec), ale po moich "udoskonaleniach" okazało się być całkiem przyzwoitym mini-stratocasterem (dla żartu na główce zrobiłem logo "Fender mini-defender")

Ostatnia na zdjęciu jest gitarka DEFIL (o której już kiedyś opowiadałem, jak to ją znalazłem na śmietniku) - pochodząca prawdopodobnie z drugiej połowy lat 50-tych XX wieku - model HSd-I, zwany też "gitarą damską popularną" lub "defilowskim parlorem".
Mam jeszcze defilowskie skrzypce z 1977 roku, ale nie wiem, czy to się liczy jako "krótkomenzurowiec", chyba tak
Pozdrawiam! Emil / Bonimedia netlabel
A tu mój filmik o gitarce z głośnikiem (dałoby się ją chyba łatwo przerobić na ukulele, jakby się ktoś uparł):