Mam na imię Jerzy.
Wydawało mi się, że z gitarami rozstałem się już definitywnie. Aż tu za sprawę moich synów (6 i 9 lat) szczególnie tego 6 letniego, który jest fanem AC/DC, jakby pasja sprzed lat powraca. Około rok temu, na prołbę starszego syna, przywiozłem od moich rodziców pozostałołci po moim sprzęcie, czyli to co się nie sprzedało i nie uległo dewastacji â?? to kolekcja Defili.
W mojej przeszłołci wiele czasu spędziłem na dłubactwie gitarowo â?? wzmacniaczowym i zamierzam to znowu robię z moimi synami. Pomimo, że mnie teraz staę na sprzęt nowy i z wysokiej półki, postanowiłem wykorzystaę stare doświadczenia, aby znaleźć wspólne hobby z synami, tym bardziej że interesuję się technikę, majsterkowaniem a przede wszystkim muzykę. Możliwe, że zaczniemy razem graę â?? to dobra perspektywa dla rodzica mieę wspólne hobby z dzieęmi.
Jeżeli chodzi o moje preferencje muzyczne to wychowałem się na ciężkim rocku lat 80 tych, ale słucham także bluesa, jazz, muzyki organowej. Moi ulubieni gitarzyłci to: Joe Satriani, Chris Impellitteri, Eddie Van Halen, George Lynch, Randy Rhoads, Angus Young, Brian May, Ingwie Malmsteen, Eric Johnson, Wes Montgomery, John Scofield, Pat Metheny.
Będę trochę dłubaę i chciałbym podzielię się swoimi doświadczeniami, jak też skorzystaę z Waszej wiedzy.
Jeszcze raz pozdrawiam forumowiczów.
vintage
Witam zacne grono ułźytkowników tegołź forum
Moderator: Jan