Olcha (cena)
Moderator: poco
Olcha (cena)
Czy 60zl za deske olchowa 25mm 220x25 cm to dobra cena ?
Pytanie o deskę w dziale elektryka? Hmm...
Przenoszę
Pytanie o deskę w dziale elektryka? Hmm...
Przenoszę
Baniak. Odpowiedęšłmasz na wycięgnięcie ręki, ale pomogę. Mnożęc wymiary otrzymujesz 0,0137 m3 drewna. Przy cenie 1200/m3 wychodzi ok 17 zł za ta deskę. Zważywszy na 'niegitarowe' wymiary tego drewna, to cena przynajmniej 3 x za wysoka. Co z niej zrobisz, to już Twój wybór. Po przestruganiu na grubołciówce uzyskasz ok 20-22 mm deskę; gdybył chciał wykonaę rdzeł pod top, to musisz skleię 4 szt. z tej deski (uzyskasz wymiary ok. 55x 50 cm) i to skleię wzdłuż i do czoła z mijankę na klejeniach wzdłużnych. Dalej już tylko dodawanie grubołci przy doklejaniu i odejmowanie po struganiu/ frezowaniu do potrzebnych wymiarów. Jak będzie wyględaę tył przy bezbarwnym, to tylko Ty wiesz. Chyba, że zostawisz bezbarwny top z sunburstem, a boki i tył pomalujesz na kolor kryjęcy, to ukryjesz mankamenty drewna. Pozdrawiam, Ryszard
via vita curva est
Może coś sobie ęšłle policzyłem bo wydawało mi się że rdzeł powinien mieę 22-25mm a nakładka tak z 15mm to da mi 37-40mm grubołci top czy to nie jest odpowiednia grubołę ? Może ktoł się orientuje jakę grubołę dokładnie ma jackson rr3 bo mam tylko plany zrobione przezemnie na podstawie zdjęcia i mojej własnej gitary.
czemu 4 częłci mam kleię, myłlałem że starczy mi 2 częłci ?
a z tej dechy to mogę 2 korpusy zrobię bo krótszych nie mieli. Może znacie jakieł leprze ęšłródła gdzie maję dobre drewno na gitare?
czemu 4 częłci mam kleię, myłlałem że starczy mi 2 częłci ?
a z tej dechy to mogę 2 korpusy zrobię bo krótszych nie mieli. Może znacie jakieł leprze ęšłródła gdzie maję dobre drewno na gitare?
Jesteł z Wrocławia
â??DREW-MIłĂ˘?? Wrocław
ul. Buforowa 2 (teren dawnej Chemii Wrocław)
52-131 Wrocław
tel.: (071) 336 47 70
tel. kom. 509 774 374
e-mail: wroclaw@drewmis.pl
Ponoę maja suchę olchę, jeszcze tam nie kupowałem bo na razie mam zapas. Jedęšłzobacz
Pozdrawiam
â??DREW-MIłĂ˘?? Wrocław
ul. Buforowa 2 (teren dawnej Chemii Wrocław)
52-131 Wrocław
tel.: (071) 336 47 70
tel. kom. 509 774 374
e-mail: wroclaw@drewmis.pl
Ponoę maja suchę olchę, jeszcze tam nie kupowałem bo na razie mam zapas. Jedęšłzobacz

Pozdrawiam