Projekty
Moderator: Jan
O jakim projekcie/wzorze mówisz?nieryey pisze:Obscure! Ja to widzę tak: wyrzeźbiłbym w tym wzorze korpus i główkę i później całość zabejcował na ciemno, żeby w zakamarkach zgromadziła się czarna bejca. I główka z lewej Bardzo fajny projekt Na swoim Killerze też mam zamiar coś namalować, no ale to jeszcze się okaże
Ja bym chciał, żeby mi ktoś coś takiego namalował jak Tele wystrugam. W oryginale jest masa perłowa - o tym nawet nie marzę ale jakby tak chociaż rysunek na korpusie i główce ....
http://www.fender.com/news/index.php?di ... rticle=693
http://www.fender.com/news/index.php?di ... rticle=693
Drobiazg, wykonanie zdobienia tego Tele, trwało "tylko"3 lata. Ale piękna i precyzyjna robota! Co do samej idei zrobienia czegoś podobnego na zasadzie płaskiego rysunku jest możliwe przy wykorzystaniu sitodruku wielokrotnego, co pozwoliło by na naniesienie różnych kolorów dla fragmentów rysunku, a następnie przykrycie całości bezbarwnym. Trochę to jednak kosztuje, no i projekt. Oczywiście, nie mówię o aerografii i innych technikach, bo cel uświęca środki. . Pozdrawiam, Ryszard
via vita curva est
Zenku. Jeżeli chodzi o kompresor, to tak, bo będziesz lakierował gitary, ale aerograf, to tako "gadżet", z którego nie wiem , czy będziesz często korzystał. Mam aerograf, 3 rodzaje dysz i leży czekając na lepsze czasy. Dużych płaszczyzn dobrze się nie pomaluje, bo za wąski strumień, za mały zbiornik lakieru / u mnie 4cm3/, a pierdoły bardzo trudno się maluje. Trzeba stracić wiele czasu na naukę i projektowanie pod aero. Podejrzewam, że taniej będzie zlecić fachowcowi zabawy z aero, bo on nic więcej nie robi, a zatem zna się na swojej robocie, a jak Ci spartoli, to masz możliwość zjechania klienta i ma Ci zrobić malunek tak, jak sobie życzysz. Zresztą, jeżeli wydatek niewielki, to można kupić i w chwilach wolnych trenować rękę i kompozycje. Dobry pistolet lakierniczy zarobi na siebie, ale aero?...... No cóż, wiesz co robisz. Pozdrawiam, Ryszard.
via vita curva est