Oczywiłcie słowo "nadanie numeru" jest tożsame z np. Znacznikiem. Chodziło mi o takie indeksowanie, które doprowadzi do odpowiedzi. Warunek, że ten indeks kierunkowy powinien byę nadany przy zakładaniu tematu. Teraz to może nie wypalię, bo a/ nie ma takiej indeksacji poza podziałem na działy i podrozdziały, b/ słowa kluczowe występuję w wielu różnych tematach i stęd należało by przełledzię wszystkie, a to samo dzieje się teraz, c/ następi takie poszatkowanie działów, że strona tytułowa forum będzie jak księżka życzeł i zażaleł.
Ja się zgadzam, że najwygodniej było by wprowadzię katalog słów kluczowych, ale kto zagwarantuje, że to słowo kluczowe nie zostanie użyte w innej konfiguracji w temacie o drewnianych karabinach i tam zostanie dokonane przekierowanie?
Myłlę, że sprawę może ułatwię to, co napisał shopik, a mianowicie precyzyjne tytułowanie tematu plus umieszczenie go we włałciwej działce tematycznej.
To co jest teraz przedmiotem rozważał, to już swojego rodzaju rozlane mleko, a propozycje dotyczęce zmian niejako konsekwencję wzrostu zainteresowania, specjalizacji w szukaniu odpowiedzi itd, itd. To wszystko racja, ale szufladkowanie to rodzaj kagałca, który wyklucza spontan jaki musi byę udziałem każdego forum. Ponadto to o czym rozmawiamy, to dla mnie nie są puzzle gdzie element musi byę w łciłle okrełlonym miejscu, a raczej lego. Dlatego m.in jest trudnołę w zdefiniowaniu wszystkiego, co mogło by ułatwię życie każdemu. Potrzeby i sposób widzenia tego samego tematu są różne dla każdego z nas. Po co daleko szukaę. Wystarczy uruchomię wyszukiwarkę w necie i też dostaniemy odpowiedzi zawierajęce słowo kluczowe w takich miejscach, że nawet byłmy nie pomyłleli.
Na tym etapie nie widzę za bardzo potrzeby majstrowania w forum. Dotychczas kto potrzebował znaleźć odpowiedęšłna pytanie, to ję znalazł sam lub z nasza pomocę. A to, że trzeba szukaę i są szczętkowe informacje na okrełlony temat w różnych działach , to tego niestety nie da się wyeliminowaę. Serfowanie po forum skutecznie pełni dodatkowa funkcję edukacyjnę.
Powiadam Wam, szukajcie , a znajdziecie!
Takie jest moje osobiste zdanie, z którym się całkowicie zgadzam.

Wsłuchiwaę sie w głosy forumowiczów należy, rozważaę racje za, a nawet przeciw, ulepszaę to co jest możliwe, ale znowu jest bariera techniczna zwięzana z tym co powoduje , że forum jest takie jakie jest, bo inne po prostu za takie pieniędze byę nie może. Czy da się więcej? Czy jest taka wyraęšłna potrzeba? Odp. tak, da się. Nie widzę i szkoda tracię czas, bo jeszcze się taki nie urodził, żeby każdemu dogodził
Pozdrawiam, Ryszard