Znudzenie lutnictwem

Na każdy temat ...

Moderator: poco

popik10

Znudzenie lutnictwem

Nieprzeczytany post autor: popik10 »

Nie przypuszczam żeby to któremuł z nas groziło, ale jak już was dopadnie to mam dla was zamiennik :lol:

Zdjęcie pochodzi z serwisu Renowo
Firmy która produkuje takie cudełka.

Już mnie korci :-D
Pozdrawiam
Załączniki
Renovo R1 bboo 5-21-2010 9-24-14 PM 3338x2111.JPG
Ostatnio zmieniony 2012-09-07, 09:51 przez popik10, łącznie zmieniany 2 razy.
Odi

Nieprzeczytany post autor: Odi »

Drewniany rower to niezły pomysł :D
Tylko dlaczego koła nie są z drutu progowego...
popik10

ęšłĽebył się nie zdziwił :-D , obręcze też potrafię zrobię drewniane, a żeby było ciekawiej takie rowery startuję w trialu :lol:
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
palisander

Nieprzeczytany post autor: palisander »

No i jeszcze jedna sprawa.... Jak każda profesjonalna i unikatowa sprawa kosztuję... że tak powiem delikatnie ,,troszkę". ;-)
podstawa to dokładność
popik10

rama 2000 usd :lol:
Pozdrawiam
poco
Moderator

Nieprzeczytany post autor: poco »

Co do drewnianych obręczy kół do roweru, to jeęšłdziłem na takich w roku 1961, a były zamontowane w rowerze pochodzenia poniemieckiego , na ziemiach "wyzyskanych" :mrgreen: . Tak, że żaden cymes takie obręcze. ;-)
Pozdrawiam, Ryszard
via vita curva est
Wasyl

Nieprzeczytany post autor: Wasyl »

Mi zdjęcie niestety nie działa, ale z postów już się orientuję co tam jest. Może i startuję w trialu ale to już jest sztuka dla sztuki, dlatego, że w rowerze trialowym, np w modzie połowa ciężaru całkowitego to same koła!!! opony po 1kg to są lekkie oponki. A gdzie jeszcze cały osprzęt którego nie da wykonaę z drewna? Teraz odniełmy to do masy całkowitego roweru, jak to się ma gdy np. taki Monty waży 8kg? W tym momencie wszelakie rurki czyli rama, widelec i kierownica nie ważę nic.
Nie widziałem jeszcze drewnianych obręczy ale jeżeli takie również startuję w trialu to życzę powodzenia zawodnikom którzy ich używaję, niech uważaję na zęby.
Awatar użytkownika
hubertus

Nieprzeczytany post autor: hubertus »

Ciekawa sprawa. Zastanawiałem się kiedyś nad tym i wydawało mi się to niemożliwe...chyba, że z hikory, z której amerykałscy poszukiwacze złota robili trzonki do kilofów :-D Sam jestem rekreacyjnie kolarzem i przy jeęšłdzie szosowej, która jest dosyę jednostajna, na pewno jest to bezpieczne (na tej stronie widzę głownie rowery szosowe). Jak przy innych dyscyplinach rowerowych, typu trial czy kolarstwo górskie, nie wiem jak zachowa się taka drewniana konstrukcja przy skokach i dużych uderzeniach. No ale wszystko jest do zbadania i skoro ludzie, z tego co widzę, to praktykuję... :-)
Awatar użytkownika
Piniu
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Piniu »

Pozwoliłem sobie poprawię post i dodaę duże zdjęcie. Mi to wyględa na coś bambusopodobnego, więc pewnie na tyle elastyczne, żeby się nie rozwalię przy byle drganiach. Z drugiej strony ciekawe jakby brzmiała gitara z korpusem z takiego drewna.
poco
Moderator

Nieprzeczytany post autor: poco »

Kup sobie podłogę z bambusa prasowanego, sklej w dechę obrób i zobaczysz. Twarde , jak cholera, ale co dalej, to nie wiem. Przymierzałem się do tego jako materiału na podstrunnice.
Pozdrawiam, Ryszard
via vita curva est
ODPOWIEDZ